Kad nameštaljku oda 333 dinara

Na javnu nabavku „Mere očuvanja i unapredjenja reproduktivnog javnog zdravlja mladih“ koju je Dom zdravlja sproveo u oktobru mesecu 2018. godine za svaku partiju pojedinačno javio se samo po jedan ponudjač. Sredstva za ovu nabavku obezbedilo je ministarstvo u okviru sprovodjenja mera populacione politike. Zanimljivo je da se čak četiri ponude završavaju sa 333 dinara.

Procenjena vrednost javne nabavke koju je raspisao Dom zdravlja u oktobru 2018. godine iznosila je 1 244 999 dinara, a sredstva je Domu zdravlja obezbedio grad Valjevo ugovorom od 17. septembra 2018. godine, praktično prosledjujući sredstva ministarstva.

Javna nabavka bila je podeljena na pet partija , edukativna predavanja u savetovalištu, izrada dizajnerskog rešenja za vizuelni identitet i dizajniranje zidova, nabavka računara, projektora, platna, izrada pulta i nabavka stolica, izrada Back wall  savetovališta, i izrada priručnika i lifleta.

U dva dana 15. i 16. oktobra pristiglo je  pet ponuda i to:  Unije mladih Evropa, Udruženje gradjana osnovano samo 20 dana pre raspisivanja javne nabavke zastupnika Ranković Ilije-partija 1 Isti Ranković trenutno nije zakonski zastupnik kao u trenutku javne nabvake već je to sada Draga Novaković, Trgometaling preduzeće koje je već u Domu zdravlja ostvarilo više javnih nabavki počev od 2016. godine medju kojima su uredjenje WC-a  i drugih mesta zastupnika Ninić Srećka –partija 4, Gate comp zastupnik Despot Ranka, firma koja je sa Domom zdravlja već potpisnik nekoliko ugovora vezanih za ugradnju i održavanje video sistema- partija 3, Web lider iz Mionice- partije2 i 5 čiji je pravni zastupnik Djordje Vesić takodje lice koje se u javnim nabavkama pominje od dolaska SNS na vlast,inače sin zaposlenog u Domu zdravlja na poslovima finansija, preduzeće Web lider registrovano je za proizvodnju proizvoda od gume, Studio M čiji je pravni zastupnik Ljubiša Milutinović , ovaj Studio organizuje Di fest, snabdevao je Gradsku upravu vezano za hranu i piće, pojavljuje se i dobija sredstva na medijskim konkursima, za potrebe grada snima promofilmove, izradjuje liflete i promo materijal, ima svoju baletsku školu i registrovan je za  delatnosti oglašivačkih agencija-partija 6.

Procenjena vrednost nabavke je 1 244 999 dinara podeljenih na šest partija i to:

-partija 1 edukativna predavanja 400 000 dinara

-partija 2 izrada dizajnerskog rešenja za vizuelni identitet i dizajniranje zidova 353 333 dinara

-partija 3 nabavka računara , projektora i platna 191 667 dinara

-partija 4 izrada pulta i nabavka stolica 83 333 dinara

-partija 5 izrada Black wall savetovališta 58 333 dinara

-partija 6 izrada priručnika i izrada lifleta 158 333 dinara

Da li je moguće da u jednoj javnoj nabavci čak četiri ponudjača imaju ponudjeni iznos koji se završava iznosom od 333 dinara? Baš 333 dinara? Ili je novac unapred podeljen pa se došlo do 333 dinara dodatno?

Primer ove javne nabavke , jedne od mnogih svedočanstvo je kako aktuelna vlast zapravo najpre izigrava zakon, a potom kako se partijsko-bratski dele pare  iz budžeta. Koliko je Vamedia uspela da sazna ovoga puta u pitanju su sredstva EU koja je grad samo prosledio Domu zdravlja, ali je sistem podele simptomatičan.  

Celu priču dodatno boji i činjenica da je pomenuti zastupnik Udruženja Unija mladih Evropa osnovanog 20 dana pre ove javne nabavke, sada lice zaposleno u Gradskoj upravi na poslovima javnih nabavki. Istovremeno odgovorna lica za ovu javnu nabavku, kako Vamedia saznaje pod obradom su posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije.

I sve po zakonu? Pre će biti gradonačelničkom zakonu s obzirom da su sva navedena lica blisko povezana sa kabinetom gradonačelnika.

S.V. 

4 comments on “Kad nameštaljku oda 333 dinara

 1. Anika

  Ima li im kraja? Toliko su ogrezli u lopovluku i bahatosti, da me vise nista ne iznenadjuje. Ima ona narodna izreka:” mozes kako hoces, al’ ne mozes dokle hoces”! Da li su oni ikad culi za nju?

  Reply
 2. Cacak

  Imali kraja njihom lopovluku?Sta ce se sve otkriti ako dodje sposobna i postena vlast? Kuku lele.bemako ce izmaci. Amerika.
  .

  Reply
 3. dedagaga

  Ovome se može dodati i juče objavljena lista vrdnovanja i rangiranja projekata koje realizuju udruženja građana, na kojoj je “Unija mladih Evrope” iz Valjeva rangirana pod brojem 2. Aferim.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.