Borci na dogovoru u ministarstvu

Predstavnici Udruženja boraca prisustvoali su sastanku u Ministarstvu za boračka pitanja sa ministrom Zoranom Đorđevićem, državnim sekretarom Nenadom Nerićem, specijalnim savetnikom Sašom Dujovićem, savetnikom Nebojšom Nikićem.O temama razgovora Udruženje je izdalo sledeće Saopštenje:

“Donete su veoma bitne odluke kao što je izrada pravilnika o ortopedskim pomagalima za ratne vojne invalide, da Ministarstvo daje saglasnost za otkup stanova iz donacije Japanske vlade, da se radna grupa sastane oko nacrta zakona i da se krene u javnu raspravu za zakon o borcu, a na predlog Bradić Ljubomira da ovakvi sastanci budu praksa sastanka na svaka tri meseca što je Ministar Zoran Đorđević rado prihvatio i odmah zakazao za tri meseca u zadnjoj nedelji. Govorilo se i o sprovođenju projekata, podršci lokalne samouprave i lečenju teško obolelih biraca i nemilim tragedijama koje se dešavaju kao i o ratnim dnevnicama i suđenjima za diskriminaciju. 

Ovakvi radni sastanci su dobra putanja za rešenje mnogih nastalih ili novonastalih zahteva i to je put ka poboljšanju položaja ove kategorije lica. Bilo je još mnogo tema i pitanja a sastanak je iznedrio nove odluke u cilju poboljšanja boračke populacije.

Udruženje boraca Valjevo predstavljao je Dejan Golubović i član IO Bradić Ljubomir predsednik.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.