U ovoj godini upotrebna dozvola

Grad Valjevo izdvojiće u ovoj godini za preduzeće Kolubara 25 miliona dinara subvencija. Direktor JP Kolubara Zoran Mitrović najavio je nove investicione radove u ovoj godini.

Medju subvencijama koje će grad izdvojiti u ovoj godini je i 25 miliona dinara za JP Kolubara . U usvojenom planu korišćenja subvencija se navodi da će sredstva biti iskorišćena na sledeći način:

-11 miliona dinara za branu i akumulaciju Stubo Rovni što podrazumeva elektronske komunikacijske sisteme, opremu za oabveštavanje, prostornoo uredjenje oko objekta i radove na uklanjanju zaistalih armirano – betonskih konstrukcija objekata коришћених za izgradnju brane

-5,4 miliona dinara za lokalni put Stubo –Brezovice, izrada tehničkih elaborata, sanacija kosina i otklanjanje posledica odrona

-7,5 miliona dinara za cevovod čiste vode od rezervoara Gajina –selo Dračić- sela na pravcu za Divčibare

-500 000 lokalni cevovod za snabdevanje vodom sela Stubo, izmena projektno tehničke dokumentacije

-500 000 lokalni cevovod za snabdevanje sela Rovni prilagodjavanje postojećeg projekta

„U ovoj godini cilj nam je završetak tehničkog prijema brane i pregleda, u toku je tehnički pregled koji radi posebno oformljena komisija sa nivoa države. Očekujemo da na proleće stigne upotrebna dozvola , tako da možemo reći da nakon 30 godina od početka radova dozvola konačno stiže. Ovim dozvolama otvara se mogućnost i da Valjevo počne da se snabdeva sa brane vodom“, rekao je na sednici Skupštine direktor JP Kolubara Zoran Mitrović.

Za igradnju lokalnih cevovoda u ovoj godini predvidjeno je 130 miliona dinara, a u ovoj godini će iz budžeta opština Ub , Lajkovac, Lazarevac za ozradu projektne dokumentacije za nastavak radova  na regionalnom cevovodu za transport čiste vode biti izdvojeno 30 miliona dinara. Kako je najavio Mitrović u ovoj godini Kancelarija za javna ulaganja, predvidela je 148,7 miliona dinara za izgradnju regionalnog cevovoda za transport čiste vode  Divci-Mionica.

Za izgradnju regionalnog cevovoda za transport sirove vode CS Paklje –PPV Pećina , Kancelarija će izdvojiti  535,4 miliona dinara.

„Očekujemo i 51,4 miliona dinara za završetak objekta mikrosita u gradjevinskom smislu , a potom sledi nabavka opreme. Predvidjeno je da  deo tog novca ode za nadzor i eksproprijaciju“, rekao je Mitrović.

Na pitanje odbornika Ljubomira Radovića na sednici Skupštine o predbranama i rešenjima za sliv jezera kako bi se ceo sliv preobratio na organsku proizvodnju, Mitrović je rekao da će tzv bujične pregrade biti uradjene . „Uradjena je studija vezana za ekologiju u okviru glavnog projekta. Komisija nam nije stavila prigovor na tu Studiju što praktično znači da ostaju na snazi reference vezane za organsku proizvodnju i zaštitu pojasa oko same brane“, odgvorio je Mitrović.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.