Sednica Skupštine sa 52 tačke dnevnog reda

Sednica Skupštine grada imaće 52 tačke dnevnog reda medju kojima su programi poslovanja svih javnih preduzeća i ustanova. Sednici neće prisustvovati odbornici iz Demokratske stranke.

Nakon budžeta najvažnije tačke koje se mogu naći pred gradskim odbornicima vezane su za programe poslovanja javnih preduzeća i ustanova. Gradska vlast odlučila je da svi programi  budu pred odbornicima na jednoj sednici Skupštine . Opozicija u Skupštini kaže da je nemoguće ni valjano se pripremiti za samu sednicu s obzirom na vrlo obiman materijal , a kamoli diskutovati o tačkama dnevnog reda. Kako se tokom ove nedelje moglo čuti od opozicionih partija, shodno načinu na koji ova vlast funkcioniše i činjenici da odbornici većine i čitaju materijal , često i nisu sigurni šta se usvaja već su tu zarad dizanja ruku , opozicija i tvrdi da je ovakav sled dogadjaja potpuno očekivan.

Koliko će zaista biti rasprave, konstruktivne, i predloga ostaje da se vidi jer će u skupštinskim klupama biti samo tri odboorika opozicije Snežana Spajić i Rafailo Mitrović iz Stranke moderne Srbije i Ljubomir Radović nezavisni odbornik inače aktivista Lokalnog fronta.  DS je odluku o napuštanju gradske Skupštine obrazložio činjenicom da je to i odluka Saveza za Srbiju čiji je Demokratska stranka član, ali i krajnje nemogućim uslovima rada u samoj Skupštini gde se kako su naveli, poslovnik krši, odbornici opozicije vredjaju.

Upitan da prokomentariše odluku opozicije da ne prisustvuje sednicama Skupštine i ne učestvuje u radnim telima Željko Trifunović predsednik Udruženja Lokalni front kaže : „ Koju odluku opozicije? Da bi odluka bila doneta opozicija treba da se sastane, razgovara i donese odluku na tu temu. Koliko nam je poznato takvih sastanaka nije bilo. Postoje izjave predsednika IO jedne političke partije na regionalnoj TV stanici na tu temu, to je možda stav njegove stranke, a ne opozicije.“

Kako Vamedia nezvanično saznaje, u toku sednice moguće je da će doći do suspenzije sopstvene odluke predsednika Skupštine da se direktori javnih preduzeća i ustanova praktično ne pojavljuju za govornicom pa bi se moglo desiti da zarad privida transparentnosti rada direktori ipak budu prozivani za govornicu.

Ukoliko se ovakva informacija pokaže tačnom to bi moglo značiti da će odbornici prvi put videti neke direktore koje su svojim glasanjem postavili.

2 comments on “Sednica Skupštine sa 52 tačke dnevnog reda

  1. Pozicija

    ne mogu da verujem da je Front ostao.A bili su mi simpatični i mislila sam da nemaju veze sa SNS. Sve se sazna

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.