SPS u Valjevu održava naprednjake u vlasti

Sudeći po dosadašnjim najavama SNS će od ove sednice imati 24 odbornika. Shodno ovoj situaciji jasno je da odgovornost za nerazvijanje grada zapravo snosi SPS bez čijih glasova SNS nema većinu.

Po informacijama koje su se mogle čuti u toku ove nedelje Srpska napredna stranka ostaće bez još jednog odbornika, Radovana Vlajkovića iz Nove Srbije čija je odluka da ubuduće deluje kao nezavisni odbornik. Drugi odbornik NS Jovan Pavić oglušio se očito o odluku vrha Nove Srbije i kako se saznaje prešao u redove SNS-a.

Nakon što je SNS iz svojih redova izbacila odbornika Milana Markovića , nakon odlaska jednog od koalicionih partnera Vlajkovića SNS u Skupštini će imati 24 odbornika što je nedovoljno za apsolutnu većinu koju je ova partija imala nakon izbora.

Tako je situacija jasnija u smislu da SNS iako ima sve poluge moći i čiji funkcioneri apsolutno odlučuju o rukovodjenju gradom ipak to ne bi realno mogla bez bezrezervne podrške Socijalističke partije Srbije koja u ovom treutku zapravo daje većinu u parlamentu.

Nakon ovakvog raspleta još je jasnije da se valjevski socijalisti više ne mogu sakrivati iza činjenice koalicije bežeći od odgovornosti za gotovo nepostojeći razvoj grada već su ovom situacijom pratično postali i najodgovorniji za takvo stanje stvari.

Odbornici SPS-a do sada u radu Skupštine nisu iznosili kritiku na račun koalicionog partnera, a ostaće zabeleženo da je samo odbornik Saša Žunjić glasao za predlog opozicije vezan za izradu plana kvaliteta vazduha dok su ostali bili u saglasju sa naprednjacima i protiv pomenutog predloga.

Iako se često od pojedinih odbornika SPS-a može čuti neslaganje sa pojedinim odlukama i činjenjem koalicionog partnera takve kritike i neslaganja ostaju rezervisani za skupštinski hol i ne iznose se za govornicom. Ovakve izjave koje su uvek nezvanične, gotovo da više nisu ni faktički moguće još od odlaska Milana Markovića nekadašnjeg odbornika SNS-a čime je  praktično svaka odluka na sednici zavisila isključivo od socijalista.

Ukoliko se najavljeni odlazak Vlajkovića i realizuje socijalisti u Valjevu praktično će postati i realno i faktički nosioci vlasti bez prava glasa odnosno sopstvenog mišljenja u smislu da se ono ne sme nikako razlikovati od koalicionog partnera.

Da li bi ovo mogao biti uvod u promenu koalicionog sporazuma s obzirom da SPS ima nesumljivo manje ovlašćenja i manje direktora na kvotama od naprednjaka, a situacija u Skupštini se promenila, ostaje da se vidi.

S.V.  

7 comments on “SPS u Valjevu održava naprednjake u vlasti

 1. Goran Markovic

  Jovan Pavic je zavrsio polioticku karijeru , a meni je licno kuka , pljuvao gvozdenovIca i njegovu,,lepsu polovinu ,, Sat bi Crni Jovane vi ste grobari kao i mIca Ilic politike sa gvozdenovicem u Valjevu , pa zato Mica Ilic se vozika kolima od BG do Valjeva i jos tamo negde ,Naravno sada je sve jasno ko je sa kim u semi i sve ono sto sam pisao obistinilo se .Mico Ilici nije BG odulajen od Valjeva miljam da nas pravis budalama zaradi licnog interese idi sa Klonferom , goricom , gajicm, rankovicem koga podrzavas i smejes se kada vredja Odbornike sa najvecim provokatorom i covekom koji je unistio Valjevo sada si prididan i ti .Srma vas bilo sve si izdao UIlicu Mico ,Skupstina je jedna lakrdija koju ti vodis gde ne smes ilineces da postupas po zakonu .OD;LAZIO zajedno sa gvozdenovicem dota je vise uvlacenj au gvozdenovicevo prkno -zadnjicu na stetu nas gradjana .Sta trazite vi casni Odbornici SPS , znam da vas ima ostavite tu dnevnicu od koje ce vam biti muka kada vas budu a vec krece prozivanje po gradu , ako hocete da se slikate idite kod Medince , Foto Krunic , Veroljuba a nenatakarite se i izvirujetye da va sona ,,prljav ,, kamera VTV prikaze!

  Reply
  1. Gavrilo

   Covece, sve si u pravu ali si totalno nepismen. Pises kao u transu ( verovatno da ne zaboravis pojedinosti). Ovo je strasno citati.

   Reply
   1. Goran Markovic

    Gavrilo , imam extra pamcenje .Pisanje , zasto je tako ako pratis videces da ima razloga za to !Naravno da je tacno !Pozdrav , hvala na sugestijama.

    Reply
 2. Propast

  Kakoću socijalisti izaći pred svoje birače ,kada su od starta izneverili,nisu samo naprednjaci krivi za ovo u Valjevo i onisu.Ovde je cilj primiti još koju platicu dobru i onda ćao..

  Reply
 3. Jova,Gliša,i ostali.

  Socijalisti služe od početka samo da podižu ruke u tome su bili uspešni .A što se tiče nekog kometarisanja za govornicom za to nisu imali hrabrosti..Nikoim nije kriv sami sebe uništavaju.

  Reply
 4. dedagaga

  СПС је секција СНС-а. То је многима већ одавно знано.

  Reply
 5. Dragan

  SOCIJALISTI POKAZUJU SVOJE PRAVO LICE,CILJ IM JE PO SAVAKU CENU VLAST I ODBORNIČKE PLATE,MAKAR SVE PROPALO I BILO UNIŠTENO U NAŠEM VALJEVU…JADNO I ŽALOSNO !

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.