Održana 77. sednica Gradskog veća

Na sednici Gradskog veća razmatran je i utvrđen predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Valjeva za 2019. godinu. LAPZ predstavlja osnovni instrument sprovođenja aktivne politike zapošljavanja u 2019. godini i njime se definišu prioriteti i ciljevi politike zapošljavanja i utvrđuju programi i mere koji će se realizovati u ovoj godini na teritoriji grada Valjeva, kako bi se dostigli ciljevi i postiglo održivo povećanje zaposlenosti. Pravni osnov za donošenje ovog dokumenta predstavlja Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2019. godinu, koji je usvojen na sednici Vlade krajem 2018. godine i Zakon o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti. Smanjenje raskoraka između ponude i tražnje je jedan od prioriteta LAPZ-a, a opšti njegov cilj je povećanje zaposlenosti i to kroz: stručnu praksu, javne radove, subvencije zazapošljavanje nezaposlenih lica i subvencije za samozapošljavanje nezaposlenih lica. Iz gradskog budžeta u 2019. godini za ova četiri programa predviđeno je 25 miliona dinara.

Utvrđen je predlog Odluke o izmeni odluke o“Rehabilitaciji sistema daljinskog grejanja u Srbiji-faza IV“ grupa-kredit (zajam KFW).

 Na današnjem dnevnom redu razmatran je i utvrđen predlog Odluke o izmeni odluke o poveravanju poslova upravljanja i i održavanja seoskih vodovoda „Kukalj“i „Prskavac“ JKP „Vodovod-Valjevo“. Poslovi upravljanja i održavanja ova dva seoska vodovoda povereni su JKP „Vodovod-Valjevo“ na deset godina, ali s obzirom da je navedena odluka doneta u decembru 2008. godine istekao je rok primene iste. Predlog je da se postojeća Odluka izmeni jer postoji potreba da se ovi poslovi i dalje kontinuirano obavljaju, kako bi se u potpunosti uredilo funkcionisanje i održavanje ova dva seoska vodovoda.

Članovi Gradskog veća su utvrdili i predlog Odluke o izmenama i dopunama odluke o izradi plana generalne regulacije „Gradac“ i „Novo naselje“, a takođe i  predlog dopune programa otuđenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta.

Usvojen je i Pravilnik o izmenama i dopunama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi grada Valjeva, Zajedničkom pravobranilaštvu grada Valjeva i opština Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina, Službi interne revizije grada Valjeva i Službi budžetske inspekcije grada Valjeva. Načelnica Gradske uprave Valjevo JelicaTešić-Panjković je rekla da se povećava broj izvršilaca komunalnih inspektora za jednog izvršioca iz postojećeg broja radnika na neodređeno vreme.

.

                                                                         Kabinet gradonačelnika

2 comments on “Održana 77. sednica Gradskog veća

  1. Goran Markovic

    Sta je to uradjeno dobro , samo prica o prijateljskom zaposljavanju , kao i na predhornim sednicama gde se usvajaju neki izvestaji o radu poput Doma zdravlja i slicno .Ista prica isto dizanje ruku kao na Skupstini i sada ce se posle usvajanja novog statuta grada ozvaniciti odlucivanje jednog lika poput gvozdenovica da se rasparaca ovo nase Valjevo .Zato gospodo iz Veca sve bih vas POHAPSIO ili niste obavesteni ili ne znate da radite vas posao za koji vas placmo ili imate pritiske ?Izjasnite se jer treba ziveti u ovom gradu i posle ove nakaradn vlasti u Valjevu . Da li mislite da vam verujemo u materijal kako citate , pratite i kako ste usli u materiju koju treba da resavate .;A ja vas jos jednom pitam !Zasto ste usvojili izvestaj o radu Doma zdravlja zasto se niste zainteresovali kod Drzavnih organa kako se radilo i kako se radi , da li postoji KRIMINAL , da li se steluju rezultati kada se { samo jedno podsecanje} ne uplacije radni staz zaposlene i neki ne mogu u penziju?Zar to niste znali SRAM vas bilo , zasto oni koji su stekli uslov ne mogu u penziju ? Zar to nije KRIVICNO delo u svim zmeljama sveta JESTA ? Jel Vece postoji da po mojim sumnjama Dda legalizuje KRIMINL gradonacelnika i pojedinih Ustanova medju kojima je i ova pomenuta ?Izadjite casno i posteno iz tog Veca ili ste saglasni sa nakardnim odlukama koje se kose sa zakonom i koje po mojim sumnjam prikrivate ? KAD…TAD..

    Reply
  2. Анонимни

    Plan zaposljavanja!?? Sta ce im plan, zaposljavaju samo podanike, i to one koje prva dama odabere. Nisu njima potrebni kvalitetni i odgovorni saradnici vec, vec totalno tupavi podanici.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.