Za ubistvo u „Zipi“ kazna 35 godina

Danas je pred Višim sudom u Valjevu prvostepenom presudom na 35 godina zatvora osuđen Sreten Nikolić (25) zbog ubistva Damjana Dragojlovića (25), kao zbog i nanošenja teških i lakših povreda gostima noćnog kluba “Zipa”, gde se zločin dogodio u noći između 29. i 30. oktobra pre tri godine.

Noćni klub „Zipa“

Ubistvu je, kako je utvrđeno tokom suđenja, prethodio verbalni a potom i fizički obračun dvojice mladića ispred “Zipe”, pošto je ubijeni Dragojlović zadao nekoliko udaraca rukama i nogom Nikoliću, koji je potom otišao, ali se ubrzo vratio naoružan pištoljem i prvo ispalio hitac u staklo kluba, da bi potom i ušao u unutrašnjost “Zipe” pucajući u Dragojlovića i ostale goste.

Ubijeni Damjan, kako je utvrđeno, pogođen je sa dva metka, dok su dva metka teško ranila Davora Milića, a jedan od gostiju kluba je od rikošeta lakše ranjen.

Dok je Više tužilaštvo tražilo za Nikolića maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora, njegova odbrana je tvrdila da je u pitanju ubistvo na mah.

U obrazloženju presude sudija Jasmina Terzić je navela da je Nikoliću u vreme izvršenja dela uračunljivost bila smanjena, ali ne do stepena bitnog, te da sud nije prihvatio njegovu odbranu da se “događaja seća samo u fleševima”.

Žalbu na prvostepenu presudu Višeg suda najavili su i Više tužilaštvo i Nikolićeva odbrana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.