Škola nije bezbedna

      4 коментара на Škola nije bezbedna

Dok gradonačelnik tvrdi da je nova  škola bezbedna iz OŠ Milovan Glišić stiže saopštenje za javnost u kome se navodi da je Školski odbor doneo odluku da učenici u novu školu budu preseljeni tek na prolećnom raspustu. U Saopštenju koje potpisuje direktor škole Nataša Badovinac, predsednica Školskog odbora dr Slavica Uskoković i predsednica Saveta roditelja Sandra Radojičić se navodi da škola nije u potpunosti bezbedna.

U dostavljenom saopštenju za javnost uprava škole navodi da pored želje za useljenjem u novi objekat to ne treba učiniti po svaku cenu. „ Na prvom mestu mora biti bezbednost učenika i svih zaposlenih . Ta bezbednost podrazumeva i bezbednost objekta, školskog dvorišta i prilaza školi“.

„ Grad Valjevo kao investitor dobio je rešenje o Upotrebnoj dozvoli za novi objekat Škole 6.decembra 2018. godine , a isti je školi dostavljen 30.janura 2019. godine  kada je upućen i poziv za primopredaju novog objekta . Direktor Škole Nataša Badovinac, tada je odbila da potpiše, zapisnik o primopredaji, zbog uočenih brrojnih nedostataka, koji mogu ozbiljno ugroziti bezbednost učenika i zaposlenih u školi“, navodi se u dostavljenom saopštenju.

Potpisnici saopštenja dalje navode: „ Iako primopredaja objekat nije izvršena, gradonačelnik, dr Slobodan Gvozdenović, školi je poslao zahtev za preseljenje 13. februara 2019. godine , sa nalogom da se obavi do 17. februara 2019. godine i da nastava u novom objektu započne 18. februara 2019 godine. Školski odbor je na sednici 13. februara donao odluku da se usvoji zahtev gradonačelnika i da se škola preseli u novi objekat u školskoj 2018/2019 godini . Nije usvojen zahtev da obrazovno vaspistni proces rada u novom objektu započne 18. februara 2019. godine i predlaže da početak nastave u novom objektu otpočne nakon prolećnog raspusta“.

Kako se može videti u saopštenju svi zapsoleni su na sednci održanoj 14. februara 2019. godine podržali odluku Školskog odbora i direktorke Badovinac.

Na kraju se navodi da preseljenje u novi objekat ne zavisi ni od direktorke niti zaposlenih već odluku o preseljenju donosi i iskljuvivo je u njegovoj nadležnosti Školski odbor.

4 comments on “Škola nije bezbedna

  1. Goran Markovic

    Da direktorka OS Milovan Glisic Skolski Odbor izadje u javnost , obavesti nadlezne organe ako je doslo do pretnji i bilo kakvih pritisaka pre svega gradaonacelnika gvozdenovica i drugih osoba za koje ja sumnjam da su vrsili pritiske , cak i pretili pomenutim licima i onima koji su potpisali suprotno od naraedjenjenja gradonacelnika koji i ovovg puta pokazuje ne brigu za decu i sve zaposlene koji su trebali da se usele u te skolske prostorije ,,nove skole,,.Pod hitno obavestiti sve nadlezne da se vise teror nece dozvoliti u vidu gore navedenih i iznetih sumji .Takodje Traziti od centarale SNS Beograd i samog Al;eklsandra Vucic da se smeni bahat garnitura u Valjevu koja se ocito zaklanja iza SNS , Ako se ne krije iza SNS sta uraditi posle niz KRIMINALNIH radnji gvozdenovica koje su po mojim saznanjima dostune i nekim Drzavnim organima .Zato svi 22.02.2019 …u 18 h
    Trg Desanke Maksimovic i isakizmo ne poverenje svima onima koji vode u ponor , a ovdE je pre svega u pitanju nas grad gde je nazalost na celu gvozdenovic! OSTAVKA !

    Reply
    1. Valjevac

      Dokle više moliti Vučiča i centralu SNS? Taj Vučić i ta centrala i podržavaju Gvozdenovića. Neophodno je da zajedno odu sa vlasti (Vučić, Gvozdenović i ta njihova centrala). To je jedini način da se stanje u Valjevu i Srbiji popravi.

      Reply
  2. Pjerili

    Poštovani,
    Šta reći za sve subjekte koji su učestvovali i ne odgovorno se poneli u izgradnji škole;BRUKA I SRAMOTA KAKO SE ARČE PARE GRAĐANA. Dal’ je moguće,a moguće je,da se niti Investitor a ni Nadzorni organ nisu odgovorno poneli prema izgradnji objekta-škole u kojoj sutra treba deca da uče i da se vaspitavaju.Od ideje,koja je izradom projektene dokumetancije postala stvarnost i potreba da se izgradi OŠ“Milovan Glišić“ u MZ Brđani prošlo je 20 godina i još uvek nije završena niti je bezbedno ovakav objekat koristiti. Sve to je prepoznao Školski odbr,Savet roditelja zajedno sa direktorom Osnovne škole “Milovan Glišić“ i uz propratni tekst i slike koje mnogo govore u kakvom stanju se nalaze prostorije i prateća oprema objekta-škole, koja nije bezbedna za korišćenje, a kud još veće bruke za isti školski objekat izdata Upotrebna dozvola?! Svako priznanje treba odati svim zaposlenima, Školskom odboru i Savetu roditelja OŠ“Milovan Glišić“ koji su investitora upozorili a javnost obavestili i naveli validne dokaze da“novoizgrađeni školski objekat“nije bezbedan za korišćenje.VELIKU ZAHVALNOST IM DUGUJEMO,ŠTO SU ODGOVORNO POSTUPILI,DOPISOM OBAVESTILI NADLEŽNE,ŠTA SVE TREBA URADITI U’ I OKO OBJEKTA ŠKOLE, I TAKO POKAZALI DA NIKO NE TREBA I NESME DA BUDE IZLOŽEN POTENCIJALNIM OPASNOSTIMA DOK SE NALAZE U PROSTORIJAMA I DVORIŠTU OVE ŠKOLE. Svi oni,koji su od početka izgradnje (pre 20g.) pa dok se objekat Osnovne škole“ Milovan Glišić“ u MZ“Brđani“ ne dovede u tehnički ispravno i funkcionalno stanje, bezbedan za korišćenje svakog dana u toku meseca tokom svake godine…,teba da odgovaraju pred slovom zakona za sve ono što su ne blagovremeno, nestručno/neodgovorno učinili. I na samom kraju, treba da se vratimo sistemu vrednosti,da svako radi za ono za šta je kvakifikovan,školovan i obrazovan tj. prepusti ti stručnjacima da samostalno rade i stvaraju,bez uplitanja politike u struku a politika nek obezbedi uslove i ambijent za stručan,kvalitetan i uspešan rad. Kolektiv škole ‘’Milovan Glišić’’je prepoznao neodgovorno i nestručno izvedene radove,predočio investitoru da ih otkoloni i tako zaštitio od potencijalne opasnosti zaposlene,učenike i njihove roditelje, i sve one koji poslovno ili zbog ličnih potreba dolaze u školu.

    Reply
  3. Roditelj

    Ovo je ispravan potez direktorke,kada bi se nešto desilo ,sva krivica pala bi na nju..A ostali bi se izvukli..

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.