Radio Valjevo na prodaju za 795.582 dinara

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Radio Valjeva. Procenjena vrednost je  795.582 dinara.

Radio Valjevo je prvobitno u oktobru 2015 godine na drugoj aukciji  prodato za 17.400 evra.Najstariju medijsku kuću u Valjevu  tada je kupila Doris Aćimović iz Beograda.Početna cena bila je  1.113 evra . Obaveza novog vlasnika koja je preuzeta prilkom privatizacije bila je da u periodu od dve godine investiraju u Radio Valjevo 10 400 evra. 

U martu 2016. godine iseljavajući Radio Valjevo iz zgrade na Desankinom trgu vlasnici su odneli gotovo sve uključujući I radijatore I štekere, jednom rečju odnevši imovinu grada Valjeva. Kako je javnost kasnije bila obaveštena protiv vlasnika grad Valjevo je pokrenuo spor, ali epilog je ostao zauvek nepoznat. Iako je Grad , kako se nezvanično saznaje odustao od utuženja, valjevska policija protiv odgovornog lica iste godine nakon samog dela podnela je prijavu tužilaštvu po osnovu kršenja zakona.

Nepune dve godine kasnije Agencija za privatizaciju objavila je odluku o  poništenju kupovine zbog neispunjavanja kupoprodajnog ugovora. Po zakonu država je  imenovala zastupnika kapitala Miodraga Ćosića. U predlogu odluke o pokretanju stečajnog postupka Ćosić je naveo da Radio Valjevo više ne poseduje ni opremu ni prostorije, a program emituje sa iznajmljene opreme.“Od prvog septembra ova medijska kuća je u stalnoj blokadi u iznosu od 1,1 milion dinara, a u zahtevu za stečaj dodaje I da obaveze ovog radija iznose preko 6,5 miliona dinara čime je ostvaren gubitak veći od vrednosti kapitala“,izjavio je tada Ćosić.

Već u martu 2018. godine odlukom stečajnog sudije Privrednog suda u Beogradu Nikole Ivčevskog nad najstarijom informativnom kućom u Valjevu, Radio Valjevom uveden je stečaj.

Valjevski mediji tokom prošle godine izveštavali su da se program emituje sa predajnika koji je postavljen na zgradi gradske uprave. Iako postoji zakonska obaveza da se prilikom izdavanja dozvole za postavljanje predajnika mora dostaviti I Studija o nejonizujućem zračenju , Radio Vajevo to nikada nije učinilo. Istovremeno VIP I Telenor koji takodje imaju predajnike priložili su zahtevane Studije. Javnost je takodje  svojevremeno obaveštena da zakupac ne plaća redovno zakup u iznosu od 10 000 dinara mesečno, a da grad Valjevo plaća prenose sednica Skupštine koje se emituju na Radio Valjevu agenciji „In Network solution“.

Nova prodaja obaviće se metodom javnog prikupljanja ponuda :

Predmet prodaje: Stečajni dužnik kao pravno lice. Najznačajniju imovinu stečajnog dužnika čine: dozvola za pružanje medijske usluge izdata od strane Regulatorno telo za elektronske komunikacije, sa periodom važenja od 01.12.2008. godine do 01.12.2024. godine, kao i pojedinačna dozvola za korišćenje radio frekfencije, izdata od strane Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge, sa periodom važenja od 24.09.2018. godine do 01.12.2024. godine. Javno otvaranje ponuda održaće se dana 21.03.2019. godine u 11 časova na adresi: Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, Centar za stečaj, Beograd, Ul. Terazije br. 23, III sprat, sala 301, u prisustvu Komisije formirane odlukom stečajnog upravnika i uz obavezno prisustvo predstavnika svih učesnika.

   Radio Valjevo je počelo sa radom u novembru 1967. godine i skoro 40 godina bilo je jedini radio u Valjevu. Ovaj medij u potpunoj je službi vladajućeg SNS-a, a njegov rad i ono u šta se ovaj nekada značajan valjevski medij pretvorio bila je tema drugog gradjanskog protesta u Valjevu pri čemu je konstatovano da ovaj medij sada  služi za blaćenje neistomišljenika i promociju gradskih naprednjačkih funkcionera.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.