Za mališane u Valjevu ni klizalište nije proradilo za Novu godinu

Dok je doček Nove godine organizovan na Divčibarama, za mališane Valjeva čak ni najavljeno kllizalište nije proradilo onako kako je to bilo najavljeno 29. 12.2018. Umesto klizališta 31.decembra u popodnevnim satima bilo je vidljivo da kllizalište nije postavljeno.

Grad Valjevo raspisao je javnu nabavku za postavljanje klizališta na platou ispred Centra za kulturu,a  ugovor je zaključen sa firmom Gemtehnik na iznos od  milion dinara. Procenjena vrednost javne nabavke bila je  1 250 000 bez PDV.

Jedan od prvih stavki u objavljenoj nabavci bila je obaveza ponudjača da :  izvrši postavljanje klizališta minimalne dimenzije 26x10m sa prirodnim ledom u skladu sa uobičajenim standardima i sa važećim propisima, najkasnije do 29.12.2018.godine, kada će klizalište početi sa radom;

Shodno raspisanoj javnoj nabavci klizalište će u Valjevu raditi do 18. februara 2019. godine. Ponuđač je u obavezi da obezbedi konstantan kvalitet leda u rasponu temperature a najviše do 10 C˚, obezbedi svakodnevno korišćenje klizališta u periodu od 09,00 do 23,00 časa, obazbedi i iznajmljuje minimum 100 pari klizaljki u ispravnom stanju, obezbedi i organizuje pružanje hitne medicinske pomoći u slučaju eventualnog povređivanja korisnika klizališta.

Nabavkom se tražilo da ponudjač  obezbedi da cena pojedinačne ulaznice za korišćenje klizališta u ugovorenom periodu ne može iznositi više od 150,00 dinara za 90 minuta efektivnog klizanja, obezbedi da cena ulaznice za organizovane posete (najmanje petnaest osoba) u ugovorenom periodu ne iznosi više od 75,00 dinara za 90 minuta efektivnog klizanja.

U ovom tenderu kao I prethodnih godina se navodi da je ponudjač obavezan da obezbedi Naručiocu besplatno korišćenje klizališta za vreme trajanja ugovora za realizaciju kulturno- zabavnog programa i to minimum četiri puta u trajanju od po dva sata I obezbedi Naručiocu besplatno korišćenje klizališta za vreme trajanja ugovora i to minimum osam puta po principu „Happy hour“-a. Prethodnih godina iako se ova klauzula I obaveza nalazila u ugovorima nije poznato da je ikakav program uopšte realizovan od strane naručioca niti da je Happy hour takodje realizovan. Ukoliko se nešto od toga I realizovalo javnost nije bila obaveštena ,a sama mogućnost nije bila promovisana.

Grad se ove godine odlučio da I program za decu izostane u Valjevu pa je na Divčibarama organizovana dečija predstava. Deca koja su u većini ostala u Valjevu ponadala su se klizalištu. Ali ono nije proradilo kada je I najavljeno. Umesto toga vidljivo je da su neki radovi započeti, ali i da novogodišnje klizanje izostaje.

S.V.

3 comments on “Za mališane u Valjevu ni klizalište nije proradilo za Novu godinu

  1. dusan

    Pa mislim stvarno neozbiljno, previše neozbiljno, nisu trebali ni rasvetu da stavljaju. Tj. trebali su je staviti na nekom drugom mestu, kao i doček što je izmešten za imućnije vikendaše Divčibara. A možda će i klizalište da ode na drugo mesto. I stvarno ne znam da li postoji negde u ugovoru koja je to temperatura i koji su uslovi potrebni da se klizalište realizuje….

    Reply
  2. Bane

    Pretpostavljam da će i ove godie „organizacija“ na samom klizalištu biti „na nivou“ tj, niti će biti jasnog početka termina niti jasnog kraja! Prethodnih godina je ulazio kako je ko hteo, neki su za cenu jedne ulaznice ostajali po dva pa i tri termina (lično se uverio u to!) a prilikom skretanja pažnje na taj propust umalo nisam dobio batine!
    Takođe, i ove godine će glavnu reč na klizalištu voditi drugari i drugari drugara koji će izbacivati sa leda kad hoće i koga hoće, led se neće čistiti, kada se pojavi oštećenje na ledu ono neće biti sanirano (verovatno da bi se opravdalo „angažovanje“ medicinske ekipe u slučaju povređivanja…) itd. Sve u svemu, sramotno!

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.