Sastanak sa ministrom Djordjevićem

U  ministarstvu za boračka pitanja,predstavnici Udruženja boraca rata od 1990. godine održali su sastanak sa ministrom Zoranom Djordjevićem . O detaljima sastanka ovo Udruženje izdalo je sledeće saopštenje za javnost:

“Kako reče Dejan Milošević Kuna ,,ovo je nešto najozbiljnije i najslužbenije što smo razgovarali i što je tačno i dobro za boračku populaciju“!!!
Ovo su pravi iskoraci ka prvim i novim pravima boraca kako je istakao Bradić Ljubomir i tako treba nastaviti rad i saradnju!!!!
Razgovor sa Ministrom Zoranom Đorđević, Državnim sekretarom Nenadom Nerić, Pomoćnikom Ministra Zoranom Milošević, samostalnim savetnicima Nebojšom Nikić i Sašom Dujović i načelnicom Milicom Đurić. Razgovor je tekao u vezi poboljšanja položaja boraca, ratnih vojnih invalida, civilnih invalida rata, mirnodopskim ratnim invalida i porodicama palih boraca.
Obavešteni smo i dogovoreno je:
•da se prihvate svi predlozi u vezi nacrta Zakona o borcu koji su u skladu sa zakonom i takav nacrt da ide na raspravu,
•da se održi više rasprava u vezi nacrta zakona i da to bude u više gradova kako smo mi tražili a kako bi svi mogli da učestvuju u istoj raspravi,
•da se porodicama palih boraca i ratnim vojnim invalidima kako je obećao Ministar Zoran Đorđević isplati kao 13 invalidnina u aprilu deo koji kasni ili je zakinut zbog statističkog usaglašavanja,
•da se projekti više kontrolišu i da se održe predavanja kako još bolje utrošiti odobrena sredstva od strane Ministarstva za boračka pitanja,
•konstatovali smo da je saradnja sa Ministarstvom za boračka pitanja odlična i da mora tako da ostane kako bi se rešavali novonastali problemi ukoliko ih ima,
•da će Ministarstvo za boračka pitanja uraditi u narednom periodu socijalne karte za borce kako bi sistem prepoznao kome treba pomoć,
Bradić Ljubomir je istakao problem oko struje i da treba naći rešenje da se borcima priključi struja i odobri vraćanje duga po sistemu reprograma što će Ministar istaći u razgovoru sa nadležnima iz Ebsa i Ministarstva energetike i rešavanje drugih problema u hodu koji su opravdani.
Posle radnog sastanka koji je trajao dugo za uspomenu slikali su se Ministar Zoran Đorđević, Dejan Milošević Kuna predsednik udruženja boraca Gvozdeni Puk Republike Srbije i predsednik Ubr Valjevo i Generalni sekretar udruženja boraca Gvozdeni Puk Republike Srbije Bradić Ljubomir.
Sastanak se nastavio sa samostalnim savetnikom našim ratnim drugom Sašom Dujović u vezi sprovođenja projekata, negovanja tradicija na naše poginule drugove i umrle ratne vojne invalide i u vezi novonastolog problema pokojnog veoma teškog ratnog vojnog invalida Željka Petrovića gde je porodica tužena za vraćanje sredstava koja su navodno pogrešno obračunata a koje je primila njegova pokojna majka Ljubica Petrović. Ministarstvo je odmah reagovalo i za sada je utvrđeno da je neko napravio grešku u obračunu iz Valjeva i da je javni pravobranioc iz Valjeva tužio pokojnu majku pa sada žive naslednike kuće koja je urađena za našeg pokojnog Željka iz donacija gde je celo Valjevo i Srbija donirala sredstva i materijal.


Bitno je da je samostalni savetnik Saša Dujović po mom pozivu stupio odmah u vezu sa rođenom sestrom pokojnog teškog ratnog vojnog invalida Željka Petrovića. Problem se mora rešiti u skladu sa zakonom i nadamo se da će i to biti kako treba. 


Predsednik Ubr Valjevo,
odgovorno lice, rukovodilac 
Projekta Maljen i
Generalni sekretar udruženja boraca
Gvozdeni puk Republike Srbije
Bradić Ljubomir”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.