Preminuo Slobodan Djukić

      1 коментар на Preminuo Slobodan Djukić

Jedan od najuspešnijih i najcenjenijih gradonačelnika Valjeva Slobodan Đukić preminuo je u 78-oj godini nakon duže bolesti.

Đukić je rođen u Beogradu 1941. godine. Završio je Šumarski fakultet u Beogradu i kao diplomirani inženjer šumarstva profesionalnu karijeru započeo je u valjevskoj „Eroziji”, čiji je direktor bio od 1974. do 1984. godine. Narednih pet godina bio je sekretar Samoupravnih interesnih zajednica (SIZ), da bi od 1989. do 1992. obavljao dužnost predsednika opštine Valjevo. Od 2000. do 2001. bio je zamenik ministra u Ministarstvu za turizam, a od 2001. do 2004. godine pomoćnik ministra u Ministarstvu trgovine, turizma i usluga.

Slobodan Đukić je bio jedan od osnivača Nove demokratije – Pokreta za Valjevo, učestvovao je u osnivanju Moderne galerije Valjevo, u organizovanju prenosa moštiju vladike Nikolaja Velimirovića iz SAD u Lelić kod Valjeva, bio pokretač i akter mnogih aktivnosti koje su znatno doprinele podizanju ugleda Valjeva.

Komemoracija bivšem gradonačelniku biće održana u subotu 12. januara u 10.30 sati u velikoj sali Skupštine grada Valjeva. Slobodan Đukić će istog dana u 13 časova biti sahranjen na Novom groblju.

1 comment on “Preminuo Slobodan Djukić

  1. Dragana

    Bio je izuzetno dobar čovek. To je bio i kao gradonačelnik. Slava mu i hvala za svesrdnu podršku koju sam dobila u svojoj profesionalnoj karijeri.

    Slava mu i hvala.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.