Deca iz OŠ „Sveti Sava“ Popučke prikupila 14 200 RSD za novo porodilište valjevske bolnice

Deca iz sela Popučke pored Valjeva organizovala su prodaju starih stvari kako bi podržala opremanje valjevskog porodilišta. Oni su na račun Udruženja „Rodi se na lepom mestu“, koje je pokrenulo veliku humanitarnu akciju za obnovu ginekološko – akušerskog odeljenja valjevske bolnice uplatili 14 200 RSD.

Kako je naveo predsednik udruženja, načelnik ginekološko –akušerskog odeljenja i inicijator ove plemenite kampanje dr Nenad Dimitrijević, ovo je najhumanije delo i sama inicijativa mališana je gest koji našu inicijativu čini većom.

„To što su deca pokazala inicijativu da pomognu našu kampanju je za nas u udruženju velika čast. Nakon donatorske večere, koja je organizovana u decembru 2018. godine prikupili smo 3.5 miliona RSD za opremanje odeljenja. Najveća donacija te večeri je bila od preduzeća FAB i iznosila je 1200000 RSD. Tih 14 200 RSD, koju su prikupila deca iz sela Popučke su najhumaniji gest koji je u nama probudio najlepšu emociju. Veoma nam je drago što su se deca samoinicijativno okupila i ovo učinila, jer su pokazala da imaju razvijenu empatiju, što je velika stvar u današnje vreme“, izjavio je dr Dimitrijević.

On je dodao da će se kampanja za prikupljanje novca za obnovu porodilišta nastaviti i ove godine.

„Od Velike pomoći nam je bila donacija fabrike Krušik od koje smo dobili donaciju za kupovinu kliničkog ultrazvuka, savremenog 4D ultrazvučnog aparata, koji služi za rano otkrivanje anomalija. Pored toga, Krušik je za odeljenje ginekologije obezbedio još jedan ultrazvučni aparat. Vrednost ovih donacija je oko 73 500 evra, što nas dovodi do ukupne sume od oko 125 000 evra koje su putem donacija u prethodnoj godini stigle na odeljenje ginekologije“, rekao je Dimitrijević.

Podsetimo, kampanja „Rodi se na lepom mestu“, pokrenulo je veliku i važnu humanitarnu akciju za obnovu ginekologije i porodilišta Opšte bolnice u Valjevu. Kako se proteklih 20 godina malo toga ulagalo u Odeljenje ginekologije, osnovana je organizacija i pokrenuta humanitarna kampanju za kompletnu obnovu. U valjevskoj bolnici rodi se više od 1300 beba godišnje. Bebe i mame  zaslužuju humano porodilište koje će imati najbolje uslove boravka na odeljenju i gde će rizik za neke neželjene događaje biti smanjen u najvećem mogućem procentu. Za sve to su neophodni novi aparati koji će, pored bezbednijih uslova za porodilje i bebe povećati i efikasnost zdravstvenih radnika. Cilj je da mame i bebe i nove generacije pred nama imaju zdravstveni sistem koji je siguran, savremen i efikasan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.