Naoblačenje I promena vremena

U toku jutra naoblačenje sa zapada/severozapada, koje će usloviti mestimično padavine, najpre će zahvatiti severne predele,  a kako dan bude odmicao će se širiti i na ostale predele naše zemlje. U nižim predelima se očekuje kiša dok u planinskim predelima sneg. Uveče usled zahlađenja, kiša može preći u susnežicu i sneg u nižim predelima, naročito u zapadnim i centralnim predelima. Na jugu i istoku zemlje bi se zadržalo uglavnom suvo vreme uz povećanje oblačnosti kako dan odmiče.

U jugozapadnim, centralnim, istočnim i južnim krajevima zemlje, ujutru uglavnom uz slab do umeren mraz, uz manje šanse za lokalno jak mraz. U severnim i zapadnim predelima, Beogradu i delovima centralne Srbije bi se minimalna temperatura zadržala iznad 0°C. Minimalna temperatura u rasponu -4°C do 4°C, lokalno i niže. Maksimalna temperatura u rasponu od 4°C do 10°C.  Poslepodne i uveče temperatura u padu.

U prvom delu dana se očekuje uglavnom slab do umeren vetar južnih pravaca, dok će zajedno sa naoblačenjem početi da probija slab do umeren vetar severnih pravaca, najpre u severnim, zatim i u zapadnim, centralnim i istočnim predelima zemlje.

Za vikend se očekuje pretežno oblačno vreme uz pojavu padavina mestimično, uglavnom slabog do umerenog intenziteta, mešovitog tipa u nižim predelima, u obliku snega u planinskim predelima.

Prvog dana vikenda očekuje se uspostavljanje istočnog/jugoistočnog vetra, naročito u košavskom području, koji bi u nedelju tokom dana slabio i bio u skretanju na slab vetar severnih pravaca.

Prema trenutnim prognozama, u subotu bi se minimalna dnevna kretala u rasponu od -3°C do 1°C, maksimalna dnevna od 1°C do 4°C, dok bi se u nedelju minimalna dnevna kretala u rasponu od -2°C do 2°C, maksimalna dnevna od 2°C do 5°C.

Prema trenutnom prognostičkom materijalu, prvi deo naredne nedelje ne bi doneo stabilizaciju vremena, već bi takođe protekao u znaku oblačnosti i mestimičnih padavina. Postoji mogućnost da veći deo padavina bude u obliku snega. Više detalja u našim narednim objavama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.