Valjevski socijalisti na X kongresu SPS u Beogradu

Na X jubilarnom Kongresu Socijalističke partije Srbije, održanom u beogradskom Sava Centru, za lidera partije izabran je Ivica Dačić, koji je bio i jedini kandidat, a glasalo se i za članove Glavnog odbora SPS-a. Više od 2.700 delegata, među kojima je bilo 45 delagata iz redova valjevskih socijalista, poverilio je Dačiću četvrti madat predsedavanja partijom.

Za članove Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije iz Valjeva izabrani su Đorđe Milićević, Đorđe Milanović, Dragan Jeremić, Ana Đukić i Nikola Todorović, dok je od valjevskih socijalista za člana Nadzornog odbora SPS-a izabran Milorad Ilić.

„Ovo je do sada najbolje organizova Kongres, koji nama svima šalje poruku da moramo još jače i požrtvovanije da delujemo u svojim sredinama, što se podjednako odnosi i na partijski rad i na funkcije koje obavljamo čineći deo rukovodećeg tima u Valjevu. Samo na taj način može se ići napred i doći do boljitka. Ovaj jubilarni kongres pokazao je svu snagu Socijalističke partije Srbije, ali i potencijal koji mi, kao državotvorna partija posedujemo“, kaže Đorđe Milanović, zamenik predsednika GrO SPS Valjevo i novi član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije.

„Poseban utisak na sve prisutne ostavila je video poruka Đorđa Milićevića, potpredsednika Skupštine Srbije i predsednika GrO SPS Valjevo, koji se oporavlja posle teške saobraćajne nesreće. Podrška koju je u svom obraćanju dao lideru socijalista Ivici Dačiću i novom putu kojim korača SPS ispraćena je burnim ovacijama i aplauzima. Takođe, samo prisustvo Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, kao i saradnja koju dvojica državnika imaju sa našom partijom, šalje jasnu poruku na jedinstvo i zajedničko delovanje zarad ostvarenja srpskih interesa. Jer, kao što je predsednik Ivica Dačić i rekao u svom obraćanju, nama je u ovom trenutku možda i veći nacionalni interes Republika Srpska od Kosova. Na mene lično, poseban utisak je ostavilo obraćanje predsednika Socijalističke partije Republike Srpske Petra Đokića, koji je rekao da treba da radimo na tome da budemo jedna partija – jedan SPS“, prenosi Milanović utiske sa X Kongresa Socijalističke partije Srbije.

Prihvatajući kandidaturu za predsednika SPS-a Ivica Dačić prisutnima se obratio rečima: „Nemojte da me birate zbog mojih ambicija, nego ako sam koristan partiji. Ali, ako me birate, onda morate i da me slušate“.

Prema Dačićevim rečima, socijalisti su najstariji politički brend u Srbiji i da ne postoji snaga u narodu sa dubljim korenima. „Niko u Srbiji nema takvo nasleđe, niti tako stručne i posvećene ljude za svaki zadatak i posao. Najveći problem jesu mangupi u našim redovima. To moramo da eliminišemo da bi partija bila bolja. Moramo da učinimo sve da se što bolje predstavimo građanima“, naglasio je između ostalog Dačić.

U svom obraćanju u video poruci Đorđe Milićević istakao je žal što nije u mogućnosti da prisustvuje Kongresu u čijoj je organizaciji aktivno učestvovao. On se zahvalio svima na ogromnoj podršci koja je u veoma teškim trenucima posle saobraćajne nesreće upućena njemu i njegovoj porodici. „Socijalistička partija mora i treba da nastavi da ide putem modernizacije, promena i reformi koji je trasirao naš predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić“, istakao je Đorđe Milićević u video poruci, obučen u crvenu majcu držeći crveni listić sa natpisom „ZA“.

Pored Predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika i predsednika Socijalističke partije Republike Srpske Petra Đokića, na jubilarnom X Kongresu govorili su i lideri koalicionih partnera SPS-a Dragan Marković Palma ispred Jedinstvene Srbije i Ištvan Pastora predsednik Saveza Vojvođanskih Mađara, kao i premijer Grčke Aleksis Cipras i ambasador NR Kine u Srbiji Li Mančang.

Predsednik FK Crvena Zvezda Svetozar Mijailović,  glumci Jelica Sretenović i Marko Stojanović, kao i kapiten rukometne reprezentacije Srbije Ratko Nikolić novi su članovi Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, pored bivših i sadašnjih funkcionera stranke, kao i nekadašnjih i aktuelnih ministara i državnih funkcionera iz redova SPS-a.

Press služba GrO SPS Valjevo                                                                                        

13 comments on “Valjevski socijalisti na X kongresu SPS u Beogradu

  1. Prle

    Nisam bio na Kongresu ali po prikazanom na TV-u vidi se da je pokazao jedinstvo SPS-a

    Reply
  2. Boris

    Sta god mislili i pricali ipak bez socijalista nema ni znanja ni iskustva a ni kadrova

    Reply
  3. Vuleta

    Ma najbolje da opet vratimo Djilasa i kompaniju da rasprodaju ono malo sto nisu rasprodali i poklonili stranackim kolegama

    Reply
  4. Pedja

    Koliko me secanje sluzi, ovi koji sada kukaju protiv socijalista, na njihove skupove su iskljucivo dovodili upravo one koji su nas bombardovali, one koji su uvek i svuda javno bili protiv Srbije i prikazivali ih kao prijatelje naseg naroda. Socijalisti su ipak imali kao goste Kongresa iskljucivo drzavnike koji su predstavnici zemalja koje su bile protiv bombardovanja nase zemlje i priznavanja Kosova

    Reply
    1. Ivan Valjevski

      Sta ti imas protiv SNS i A. Vucica? Nisu samo oni za svoje savetnike uzeli T. Blera, G. Sredera, F. Fratinija i dr. najvece zagovornike NATO bombardovanja. Potpredsednik vlade koja ih je uzela je vas lider tzv.“Koferce“.

      Reply
  5. Isidora

    Nadam se da ce se jedinstvo i energija sa desetog Kongresa preneti i na izbore u Valjevu i da ce isto tako jednoglasno za novog predsednika Sps-a u Valjevu biti izabran Djordje Milanović

    Reply
  6. Daca Maca

    Tako je drugarice i drugovi. Dok smo bili drugarice i drugovi bas smo bili gospoda. Sad smo gospoda praznih dzepova. Kod nas bas sve nakaradno. Studenti dovedu na vlast ljude koji im kao prvi zadatak uvedu visoke skolarine. Dzo bagerista i radnicka klasa dovedu na vlast ljude koji im odmah daju otkaze i prodaju preduzeca u kojima su radili. Nema nama bez socijalista nista, a vi kako hocete

    Reply
  7. Milivoj

    Nikada do sada nisam glasao SPS, ali na prvim narednim izborima koji god to budu bili imate moj glas

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.