Sednica Skupštine 27. decembra

Sednica Skupštine grada biće održana u četvrtak 27. decembra, a najvažnija tačka sednice biće usvajanje budžeta za 2019. godinu.

Više od 20 tačaka dnevnog reda naći će se pred gradskim odbrnicima, a na dnevnom redu najpre će se naći predlog odluke o budžetu za 2019. godinu koji je projektovan na 3,4 milijarde. I za ovaj budžet odbornici opozicije su na javnoj raspravi već istakli da je nerealan i da ostvarenje ni narednog budžeta neće biti veliko. Iako je na javnoj raspravi član Veća Miroljub Ivanović za govornicom istako da su se na javnoj raspravi čuli dobri predlozi koje će on preneti Veću i zatražiti da se izmene koje gradjani traže i izvrše , kako Vamedia saznaje od pojedinih članova Veća na poslednjoj sednici nije bilo nikakvih izmena , niti je Ivanović na sednici iznosio predloge koje su dali gradjani, učesnici javne rasprave. Istovremeno nije bilo n i odgovora na brojna pitanja koja su gradjani postavljali.

Korišćenje sredstava Eko fonda, planovi regulacije, Akcioni plan za Rome, Akcioni planovi iz Strategije socijalne zaštite Valjeva, rruralna politika i odluke vezane za ovu oblast, sve su to tačke dnevnog reda o kojima će se odbornici izjašnjavati.

Kao poslednja tačka predvidjena su Kadrovska pitanja , ali u dostavlljenom materijalu nema i materijala iz kog bi se moglo videti na šta se odnosi pomenuta tačka. Nezvanično u Upravi poslednjih dana se govorilo da će Centar za kulturu dobiti novog direktora kao i Centar za negovanje tradicionalne kulture, upravo na ovoj sednici, a da li će tako i biti i ko su lica koja se predlažu kao kadrovska rešenja ostaje da se vidi.

Predstojeća sednica je ujedno i prav u novom sazivu Skupštine u koju vladajuća SNS nema više većinu od 26 odbornika.

S.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.