Sastanak na žici

      Нема коментара на Sastanak na žici

imagePrvi vikend decembra u valjevskoj muzičkoj školi je ove godine rezervisan za gitaru. U godini u kojoj obeležava 65 godina postojanja, MŠ „Živorad Grbić“, finale 2018. godine praznuje kroz dva velika muzička događaja posvećena ovom instrumentu.

U petak, 7. decembra, u koncertnoj sali škole, s početkom u 19.30 časova, zazvučaće SASTANAK NA ŽICI, zajednički koncert muzičkih škola Velenja i Valjeva predstavljen kroz zvuk valjevskih solista i velenjskog orkestra gitare, a 8. i 9. decembra na istom mestu će se dešavati jubilarni 10. Međunarodni valjevski festival gitare –VART.
„ Izuzetno smo srećni što će gostovanje prijatelja iz Velenja najaviti i sam VART jer bolja i efektnija uvertira za ovaj sjajan festival se nije mogla desiti. Koncert „SASTANAK NA ŽICI“ ujediniće u petak odseke gitare dve škole, i kroz muzikalnu mladost Velenja i Valjeva potvrditi prijateljstvo i važnost negovanja saradnje na svim poljima kada su ova dva grada u pitanju. Jako smo ponosni što je MŠ „Živorad Grbić“ institucija koja prikazuje najlepše lice te saradnje – ono umetničko. Nakon prvog zajedničkog koncerta „Bliski susret muzikalne vrste“, održanog u našoj školi 2016. godine, prošle jeseni priređen je koncert „Muzika zbližava“ u Velenju. Ovaj, treći po redu, u Valjevu će u petak predstaviti najbolje soliste odseka gitare valjevske muzičke škole i vrlo interesantan, efektan i popularan orkestar gitare MŠ „Fran Korun Koželjski“. Retke su prilike da u našem gradu slušamo orkestre a činjenica da ćemo na podijumu muzičke škole imati orkestar gitare kroz izvođenje klasičnih i modernih plesova iz celog sveta, ja verujem, po prvi put u istoriji koncertnog života Valjeva, svakako jeste jedna lepa ekskluziva i razlog da Valjevci petak veče provedu u svojoj muzičkoj školi.“ – kaže direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić.
Nakon koncerta „Sastanak na žici“, u okviru 10. VARTA, pored takmičarskog dela koji će okupiti oko 50 najtalentovanijih gitarista iz regiona i najrenomiranije profesore srednjih škola i muzičkih akademija, Valjevci će imati priliku da čuju sjajan NS Guitar Quartet, jedini kvartet gitara u regionu koji na vrlo zanimljiv način interpretira najpopularnija dela umetničke muzike. Ovaj ansambl će svečano otvoriti festival, 8. decembra , u 20 časova a zavesa na ovogodišnji VART biće spuštena u nedelju, 9. decembra u 19 časova kada će se slušati muzika pobednika festivala.
Generalni pokrovitelj ove lepe gitarske dominacije u našem gradu je Grad Valjevo uz značajnu podršku firmi VEGA i Metalprom.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.