Bojevo gađanje u decembru 2018

imageIz Vojne pošte 9845 Valjevo stiglo je obaveštenje o izvođenju pešadijskog gađanja pripadnika jedinica Vojske Srbije, tokom decembra, od 3. do 28. decembra:

Svaki dan, sem u dane vikenda, na strelištu „Sedlari“, u zoni levo: sedlo Brdo (kota 352 metra) – M. Bobije i desno: brdo Ruika (kota 345 metra) – brdo Bobija (kota 454 metara). Potrebno je da se najkasnije jedan čas pre početka gađanja u navedene dane evakuiše stanovništvo i stoka iz navedenog opasnog područja i zabrani kretanje do jedan čas po završetku gađanja. Iz tih razloga u vreme izvođenja gađanja u terminima od sedam do 22 časa zabranjuje se kretanje, zadržavanje kao i boravak ljudi, stoke, motornih vozila i stočnih zaprega, na deonici puta: Male Bobije-Bobije-kota 430 (raskrsnica puteva: Lelić-Strmna Gora-Sedlari).

Granice opasnog područja biće obeležene velikim crvenim barjacima, a na prilaznim putevima biće postavljeni stražari čije se komande moraju bezuslovno poštovati. Obezbeđenje neće dozvoaljvati saobraćaj na navedenoj deonici puta. Početak i završetak gađanja označavaće se sirenom i to sa tri duga zvučna signala. Završetak gađanja označiće se skidanjem crvenih barjaka i povlačenjem stražara.

Upozorava se stanovništvo da je najstrože zabranjeno svako prikupljanje i diranje nerasprsnutih zrna i njihovih delova, jer je to opasno po život. Pri nailasku na takva zrna svako lice je dužno da o tome odmah obavesti najbliže organe policije ili najbližu komandu Vojske Srbije.

 

Kabinet gradonačelnika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.