Saopštenje boraca: Prijem u ministarstvu

Povodom prijema boraca u ministartsvu za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Udruženje boraca rata 1990 izdalo je sledeće saopštenje:

“Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Sektor za penzijsko i invalidsko osiguranje i boračko invalidsku zaštitu, pozvalo je predstavnike uduženja boraca rata od 1990 godine Grada Valjeva na novogodišnji prijem povodom uspešne saradnje u protekloj 2018. godini.

Prisustvovali su i predstavljali udruženje boraca, Grad Valjevo i Kolubarski okrug Vojisavljević Slobodan, Miro Radić, Golubović Dejan i predsednik Bradić Ljubomir.

Samostalni savetnik Saša Dujović je pojasnio sve u vezi rada udruženja, projekata i novog Zakona o borcu i poželeo svima dobro zdravlje i još uspešniju saradnju u 2019. godini.

Posebno se zahvalio u razgovoru sa predsednikom Lj. Bradićem na rezultatima rada koje postiže udruženje i Gradu Valjevu koji je jedan od retkih gradova koji brine i donosi uredbe o ostvarivanju prava na mnoge subvencije a koje ostvaruju borci, ratni vojni invalidi, porodice palih boraca, Neguje tradicije oslobodilačkih ratova Srbije i brine o radu i postojanju udruženja boraca.

Prisustvovao je i Državni sekretar Ministarstva Zoran Milošević.

Minutom ćutanja svi su odali poštu iznenada umrlom Državnom sekretaru za Boračka pitanja Negovanu Stankoviću.

 Aktivnosti udruženja se sprovode i na kraju nove godine dele se dukserice, šolje, kape sa logom Projekta Maljen i Programa Ljubovija dobijeni od strane Grada Valjeva i Ministarstva za boračka pitanja, paketići za decu namenski nabavljeni iz donacije za decu do 15 godina ratnih vojnih invalida i socijalno ugroženih boraca i lepe se obaveštenja sa pozivom da se naši članovi uključe i Program i Projekat poveren od strane Grada Valjeva i Ministarstva za boračka pitanja za poboljšanje položaja Boraca, Ratnih vojnih invalida, Porodica palih boraca i svih naših članova !

Predsednik Ubr Valjevo i
Generalni sekretar udruženja boraca
Gvozdeni puk Republike Srbije
Bradić Ljubomir”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.