Vodovod I preko plana u 2018

JKP Vodovod može se pohvaliti više nego uspešnom godinom iza sebe. Predvidjeni planovi su ostvareni , a Vodovod je u ovoj godini uložio više od 30 miliona dinara sopstvenih sredstava u vodovodnu mrežu I modernizaciju iste.

Postrojenje za preradu vode u Kamenici pušteno je u rad. „ Preostalo je da u narednim danima donesemo odluku ko će sa fabrike vode na Pećini preći da radi u postrojenje u Kamenici da se ti ljudi polako priviknu na rad tamo . Treba ispitati u kakvom je stanju cevovod od fabrike vode u Kamenici do rezervoara u Kamenici, predstoji ispiranje cevovoda i rezervoara i ostaje da se još jednom prekontroliše  mreža u Kamenici. Sigurno je da će sledeće godine meštani Kamenice imati vodu“, kaže direktor JKP Vodovod Djordje Milanović.

Ova godina je bila više nego uspešna za valjevski Vodovod koji je premašio cilj naplate koji je bio postavljen na 450 miliona za skoro 15 miliona više. JKP Vodovod je  u 2018 godini uradio 20 kilometara vodovodne mreže, od toga 6 kilometara rekonstrukcije, a 14 kilometara izgradnje u ukupnoj vrednosti od 92 miliona dinara (64 miliona dinara iz budžeta Grada i 28 miliona dinara iz sopstvenih sredstava).Urađeno je 230 priključaka na vodovodnoj i 14 na kanalizacionoj mreži,a za potrebe korisnika realizovana je izrada vodovodnih i kanalizacionih priključaka u ukupnoj vrednosti od 3,8 miliona dinara.

„Ekipe ispitivača su ispitale 32 kilometra mreže, a otklonjeno je 848 kvarova na gradskoj vodovodnoj mreži, 34 na kanalizacionoj mreži,13 kvarova na Divčibarama, 112 na Kuklju, 91 na Prskavcu i 3 u Gornjoj Grabovici, i očišćeno je 596 slivnika, dok su fekalne cisterne na odgušenju kanalizacione mreže provele 1890 sati, a broj odveženih cisterni sa pijaćom vodom je 320. Služba Razvoja je pored pripreme i izrade tehničke dokumentacije sa projektima i tehničkim rešenjima za rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže po planu i programu JKP Vodovod, i projektovanja  i nadzora za radove na izgradnji i rekonstrukciji CS Mrčić 1, CS Smrdan i CS Radino Brdo, izdalo i 127 uslova za projektovanje javne vodovodne i kanalizacione mreže, 303 tehnička uslova za priključenje na vodovodnu i 26 uslova za priključenje na kanalizacionu mrežu, a izvršen je prijem 250 vodomera i vodovodnih priključaka. Služba GIS-a je izvršila digitalizaciju za svu rekonstruisanu i novoizgrađenu mrežu, oko 20 km ,i digitalizovano je 122,42 kilometra seoske vodovodne mreže (Beloševac, Mrčić, Lukavac, Dupljaj, Jasenica, Popučke, Zabrdica, Rađevo Selo, Sedlari)“, navodi Milanović izvedene radove u 2018.godini.

Po njegovim rečima ekipe ispitivača su ispitale 32 kilometra mreže, a otklonjeno je 848 kvarova na gradskoj vodovodnoj mreži, 34 na kanalizacionoj mreži,13 kvarova na Divčibarama, 112 na Kuklju, 91 na Prskavcu i 3 u Gornjoj Grabovici, i očišćeno je 596 slivnika, dok su fekalne cisterne na odgušenju kanalizacione mreže provele 1890 sati, a broj odveženih cisterni sa pijaćom vodom je 320.

„Služba Razvoja je pored pripreme i izrade tehničke dokumentacije sa projektima i tehničkim rešenjima za rekonstrukcije i izgradnje vodovodne mreže po planu i programu JKP Vodovod, i projektovanja  i nadzora za radove na izgradnji i rekonstrukciji CS Mrčić 1, CS Smrdan i CS Radino Brdo, izdalo i 127 uslova za projektovanje javne vodovodne i kanalizacione mreže, 303 tehnička uslova za priključenje na vodovodnu i 26 uslova za priključenje na kanalizacionu mrežu, a izvršen je prijem 250 vodomera i vodovodnih priključaka. Služba GIS-a je izvršila digitalizaciju za svu rekonstruisanu i novoizgrađenu mrežu, oko 20 km ,i digitalizovano je 122,42 kilometra seoske vodovodne mreže (Beloševac, Mrčić, Lukavac, Dupljaj, Jasenica, Popučke, Zabrdica, Rađevo Selo, Sedlari)“, kaže Milanović.

I više od 30 miliona sopstvenih sredstava JKP Vodovod je investirao u izgradnju mreže i modernizaciju postrojenja . „Za narednu godinu planiramo nastavak izgradnje vodovodne mreže, zamenu vodomera što je veliki problem trenutno. Želimo da što više smanjimo gubitke u mreži . Takodje , rezervoar na Cariću kako bi snabdeli i Divlje brdo gde smo izgradili skoro 4 km mreže u sradnji sa meštanima. Plan je da i to proširimo na Kotešicu i samu Bukovicu. Iz Kamenice sobzirom da ćemo imati 20l/s planiramo da uradimo projekte kako bi u dogledno vrme i ka susednim selima mogli da širimo mrežu.  Dosta je planova i za narednu godinu , projekti, izgradnja, nabavka mehanizacije. Postavićemo neke nove ciljeve“, kaže Milanović.

S.V.

2 comments on “Vodovod I preko plana u 2018

  1. Злата.Н.

    Преко плана до историјског максимума све до бедних плата.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.