Prezentacije vršnjačkih edukatora

U Edukativnom centru Doma zdravlja Valjevo završena je treća faza obuke vršnjačkih edukatora za prevenciju alkoholizma, kojom je zaokružena edukacija započeta u oktobru.

Obuku je realizovao tim Savetovališta za mlade i Službe polivalentne patronaže Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje Valjevo i Crvenog krsta Valjevo. Učenici prve i druge godine valjevskih srednjih škola, koji su prošli seminare u oktobru i novembru, u toku prošle nedelje predstavili su instruktorima ono što su naučili. U manjim grupama pripremili su prezentacije i izlaganja, a nakon sugestija i zajedničkog finiširanja prezentacije spremni su da održe radionice svojim vršnjacima, kao i učenicima sedmog i osmog razreda osnovnih škola.

Tim za rad sa srednjoškolcima činili su: psiholog Živana Pantić i patronažna sestra Slavica Filipović iz Doma zdravlja, dr Aleksandra Filipović i nutricionista Snežana Marinković iz Centra za promociju zdravlja ZZJZ Valjevo i Aleksandar Tomić, saradnik za programske aktivnosti u Crvenom krstu Valjevo. Na prevenciji bolesti zavisnosti valjevske ustanove čitave godine timski rade u svim ciljnim grupama: od predškolaca do srednjoškolaca, ali i sa roditeljima i predstavnicima lokalne zajednice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.