Predati potpisi za javnu raspravu

imageAktivisti Lokalnog fronta predali su 1547 potpisa u Gradsku upravu kako bi bila organizovana Javna rasprava sa temom aerozagadjenja.

Ivan Milovanović aktivista Lokalnog Fronta prilikom predaje potpisa novinarima je rekao da je prikupljanje potpisa organizovalo nekoliko grupa građana i Lokalni front. „Prikupljanje potpisa je radjeno kako bi Skupština grada zakazala javnu raspravu na temu: Analiza izvršavanja obaveza nadležnih službi grada Valjeva koje su propisane Zakonom o zaštiti životne sredine, zatim Planom kvaliteta vazduha 2015-2021. i Planom zaštite životne sredine grada Valjeva 2016-2025.I pored niskih temperatura, praćenih jakim vetrom, građani su ovu inicijativu podržali u ogromnom broju. I to tačno 1574 njih! Poručujemo gradskim službenicima da budu jako oprezni i da uvaže zahteve građana Valjeva i što hitnije organizuju javnu raspravu koja će se baviti i ovom, po nama ključnom temom, koja će biti njen oslonac. Sama činjenica da je skupljeno 1574 potpisa građana ukazuje na to da je problem zaista veliki i da zahteva hitnu reakciju“, rekao je Milovanović.

image Zahvalnost svima koji su dali svoj potpis iskazala je Radica Munjić aktivistkinja Lokalnog Fronta , podsetivši da se potpisi predaju u toku Nedelje ljudskih prava.“Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svojim sugrađankama i sugrađanima jer su ovime pokazali izuzetno visok nivo odgovornosti i svesti o tome u kakvom je stanju životna sredina grada Valjeva. Podsećam vas da se ovi potpisi predaju u toku Nedelje ljudskih prava, a jedno od osnovnih ljudskih prava jeste pravo na zdravu životnu sredinu i čist vazduh“, rekla je Munjićeva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.