Nerealan budžet I prazna obećanja u koja niko više ne veruje

Savez za Srbiju koji u Skupštini gbrada predstavljaju odbornici DS-a neće glasati za predloženi budžet za 2019. godinu. „Rad aktuelne vlasti u 2018. godini obeležilo je  mnogo kadrovskih promena , mnogo nerealnih očekivanja, neispunjen budžet, malo investicija, mnogo obećanja koja nisu realizovana“, rekao je Slobodan Pavlović.

Budžet je nerealan i ponovo će biti budžet sa niskom realizacijom uz izostanak rešeavnja najvećih potreba grada kao što su industrijska zona i aerozagadjenje. „Kažu da su preneta sredstava 191 milion dinara , prošle godine obećan pprenos u iznosu od 300 miliona , a realno je preneto 156 miliona. Ovih 191 milion i 355 miliona od prodate nefinansijske imovine neće biti realizovani. A videli smo da je u ovoj godini rebalansom smanjen taj očekivani iznos od prodaje , a sada ga onovo podižu na 355 miliona. Savez za Srbiju se zalaže da se u Valjevu tri ključne stvari urade: industrijska zona, aerozagadjenje i poljoprivreda“, rekao je Slobodan Pavlović.

On navodi da se iz priloženog može videti da je predvidjeno da se izgradi saobraćajnica kroz industrijsku zonu od 2,5 km i 51 milion dinara za eksproprijaciju. „Znate li koliko vremena traba da se uradi eksproprijacija? Tu su i 300 miliona za izgradnju. U ovom trenutku planom odobrena sredstva za komunalnu izgradnju je predvidjeno 10 miliona za projektovanje i 50 za izgradnju kružnog toka. Znači ni u 2019. godini nema inndustrijske zone. Možda 2020, ali 2019. godine sigurno ne“, kaže Pavlović.

On podseća da je aktuelna vlast obećala nadogradnju obdaništa u Kolubari dva najavivši to kao izuzetno važan projekat koji pomaže i država , ali se od toga ništa nije realizovalo, šta više nema ga ni u jedndom najavljenom programu budžeta za 2019. goidnu. „Da bi rešili aerozagadjenje neophodno je odmah uraditi Studiju koja će nam reći koji su to najveći zagadjivači i dati predlog mera kako to sanirati. A uvek će nam reći ložišta, energetska efikasnost i saobraćajnice. Nijedan od ovih stvari nije rešena , a može biti nadjen način. Mi moramo u planu imati i komunalnu izgradnju , a ne samo investiciju u Toplanu“, kaže Pavlović.

Kako je rekao trošenje sredstava iz Fonda za zaštitu životne sredine jasno pokazuje da grad nema nameru da te probleme reši. Pavlović je izneo i stav da su sredstva koja se izdvajaju za poljoprivredu takodje jako mala i da je više nego očito da ova vlast do sada najmanje čini za poljoprivredu. „Ovo je predizbornri budžet da ova vlast kada ga nerealizuje može da kaže nismo sada uradili , ali krene sa novim obećanjima. I tako iz obećanja u obećanje . Ali jasno je da ova vlast sedam godina nije dovela novog investitora , da sedam godina ne ulaže u poljoprivredu da sedam godina nema ozbiljnijeg rada  nijednog javnog preduzeća“, kaže Pavlović .

Na pitanje Vamedie šta je generalna ocena rada aktuelne vlasti u 2018, godini Pavlović kaže: „Ja u dnevnom redu nisam video da će gradonačelnik podneti izveštaj , ali možda to bude kao dodata tačka . Očekujem taj izveštaj. Što se tiče utiska moram reći da je u ovoj godini rad aktuelne vlasti obeležilo mnogo kadrovskih promena , mnogo nerealnih očekivanja, neispunjen budžet, malo investicija, mnogo obećanja koja nisu realizovana“.

S obzirom da je član DS-a Željko Djukić napustio sednicu Komisije za statutarna pitanja i normativne akte ne želeći da učestvuje u legalizaciji partijskog zapošljavanja Pavlović je najavio da će Savez za Srbiju već danas na sednici Skuštine reagovati po tom pitanju , a da će Djukić tokom naredne nedelje održati konferenciju za novinare i obratiti se javnosti.   

13 comments on “Nerealan budžet I prazna obećanja u koja niko više ne veruje

 1. Valjevac

  Glavni stub vlasti SNSa je SIRĆE…..”SRETNI ROBOVI SU NAJVEĆI NEPRIJATELJI SLOBODE”… ukratko to je SIRĆE.

  Reply
 2. Tankosava

  Sirće ,mlatiš praznu slamu! Da ste prava opozicija, odavno bi napustili gradsku skupštinu.Ovako vodite ŠATRO politiku , i očekujete da vam narod veruje .

  Reply
 3. Aca Valjjevac

  Kada sam bio mali, hteo sam da budem kao Sirce. Sada sam porastao, ali i dalje sam mali i napusten.

  Reply
 4. Warrior

  Posle 6 godina sivila i tame, konacno se nazire svetlo na kraju tunela. Ne moze vise…

  Reply
 5. Mika Patika

  Koja ste vi opozicija Ds?Sirce sa Rsticem, Rakic sa Micom Ilic , Zeljko Djukic sa Klomberom i folirate ovaj narod kao sto je folirao i Zeljko kao dosao u sukob sa Klonberom sve su to trabunjanja j i vidite ko je koji zadatak dobio .Tako vam ide Izadjite iz Skupstine jer im uvek dajete kvorum , izadjite iz svih komisija jer u protivnom dajete kredibilitet Gvozdenovicu i SNS , izadjite iz prostorija koje sada koristite i onda da vam poverujemo .Ovako samo mislite da ste nas obmanuli to vise jednostavno tesko ide !Izadjite danas na Skupstinu i recite sta imate ali nemoj samo da pominje Sirce cifre jer i tu je providan i ne sme da pogleda u Gvozdenovica .Necete se vi ovajditi nikada i sa Savezom za Srbiju jer i oni ljudi shvataju polako ko ovde saradjuje sa SNS i SPS !

  Reply
  1. sanja

   E nemojte se vise sramotiti Djukic da drzi konferenciju za novinare, to je dno dna, propast, sramota, potkopavate sami sebe

   Reply
 6. Mirko

  DS će da govori o vođenju grada i budžetu ??!!! I naravno o nezaobilaznoj temi aerozagađenju. Grad je realno predvideo stavke budžeta, a problem aerozagađenja je počeo da se rešava u saradnji sa republičkom agencijom i nadležnim ministarstvom za zaštitu životne sredine.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.