Škola je tu , a djaci?

imageProdje i novembarski raspust za školarce, a nova Šesta škola nije primila djake. Mihailo Milutinović svojevremeno obavestio javnost da je sve spremno, pa sad nije jasno šta se dogodilo. Možda deca nisu htela? Možda za zimski raspust?

Iako je već početkom prošle nedelje bilo jasno da novi objekat Šeste škole neće biti useljen kako je najavljeno, postojala je mogućnost da javnost bude iznenadjena, a sama priča oko škole doživi fantastični obrt, a aktuelna vlast uradi ono što generacijama pre njih nikome nije pošlo za rukom. Ipak taj istorijski uspeh je izostao. Bar za ovaj raspust.
U trenutku kada su valjevski mediji krajem avgusta postavili pitanje useljenja djaka u Šestu školu niko nije dao zvaničan odgovor do koordinatora radova na ovom objektu, zamenika predsednika Skupštine, direktora Filijale za zapošljavanje, predsednika Komisije za praćenje javnih nabavki Mihaila Milutinovića.
Vrlo transparentno je pozvao ekipu Vujić televizije koja je kamerama prateći Milutinovića prošetala kroz školu, a sam Milutinović dao je izjavu ispred škole kako bi se zlonamerni mediji transparentno ućutkali. On je tada jasno rekao da se čeka samo još jedan papir i da se njegovo dobijanje ne dovodi u pitanje već da je pitanje dana kada stiže , ali najverovatnije za tri ili četiri dana.
Objašnjeno je javnosti da je bezbednost dece na prvom mestu, a i da oni koji su to radili pre Milutinovića nisu znali da rade i bili su neozbiljni jer se sada ozbiljno izvode radovi i pripreme za useljenje dece. Vrlo brzo pokrenute su gradjevisnke mašine da se zakrpe rupe u pristupnim ulicama, popaljene kosačice da se trava pokosi, a Brdjanci su sdruge strane upozoravali da pristup školi ipak nije dobar, da ulice nisu asaltirane da nedostaju trotoari.
Nedugo potom raspisan je tender za nabavku još jednog kotla za grejanje. Što da se ima samo jedan kad mogu dva i nova radna grupa na čelu sa koordinatorom može sve dvaput bolje nego prethodna. Kotao je kupljen , odabran nadzor i kreću radovi. Da u školi ipak bude dvaput toplije.
Deca krenula u školu, ali ne novu već staru. Pa je novi snimak sa razdraganom decom i koordinatorom, direktorom Filijale, zamenikom predsednika Skupštine i predsednikom Komisije medju njima, iz i ispred objekta izostao.
Zlonamerni mediji sada mogu da napišu da škola nije useljena kako je to najavljeno, a kamere da se izoštre kako bi objašnjenje bilo dato , samo…izgleda da stvarno nema dece u školi …

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.