Gde da se parkirate u Valjevu?

imageBroj automobila u Valjevu iz dana u dan raste i sve smo bliži cifri od 40 000 automobila na gradskim ulicama. Redovna slika su prenatrpani gradske ulice parkiranim automobilima, a prakinga nema dovoljno.

Spor, zagušen saobraćaj na gradskim ulicama svakodnevna je slika jer u Valjevu broj automobila dostiže cifru od 40 000 . Istovremeno parking prostora nema dovoljno , a i tamo gde ga ima sam ulazak u praking prostor i izlazak iz njega dodatno usporava saobraćaj pa se stvara opšti metež.
Parkiranje je u Valjevu rešeno kako je rešeno, iscrtavanjem parking mesta na postojećim trotoarima. Velikih parking prostora mimo blokovskih parking prostora gde se uglavnom parkiraju i posebne parking karte kupuju oni koji u tim blokovima stanuju, ozbiljno uredjenog parkinga nema. U Valjevu su 2015. godine upravo kada je u pitanju blokovsko parkiranje i čak negde gde parkinzi nisu postojali kao uredjene celine uradjeni u Naselju Milivoja Bjelice, Kolubara, Sindjelićeva, kod Studenta , parking kod službe Stomatologije i prostor ispred. Veliki parking takodje je uradjen kod Kule Nenadovića , parking na Jadru . Kako je tada rečeno ostao je manji broj blokovskih parkinga koje treba presvući asfaltom, a 2017.godine uradjen je parking kod Europroma na Gradcu.
Najveći parking u samom centru je parking preko puta zgrade Uprave, ali je stanje samog parkinga koji je dugo bio privatni, gotovo katastrofalno. Vozila su parkirana ne samo na za to obeleženom prostoru već I na zelenim površinama. Svojevremeno je postojala ideja da se na tom mestu izgradi spratno parkiralište, ali kako je tada rečeno grad nije imao dovoljno novca da bi to I uradio.

image Ipak , inicijativa o rešavanju parkinga trebalo bi da potekne od JKP Vidrak koje bi trebalo o tome I da se stara s obzirom da sav novac od naplate parkiranja odlazi ovom preduzeću. Ili inicijativa izostaje ili je nešto drugo u pitanju tek svako ko dodje u Valjevo prvo primeti haos na gradskim ulicama. Dodatni problem stvaraju I autobusi sa turistima, ekskurzijama koji povremeno dolaze u grad I kao po komandi parkiraju se u samom centru kod NIS-ove pumpe, ali ne na parking već u ulici pored. Svojevremeno je rečeno da je za autobuse opredeljen prostor na parkingu pored hrama , ali, ili nema table koja usmerava vozače autobusa ili ako negde te table I postoje, oni ne poštuju rečeno.
Parking prostora nema dovoljno, a kako sada stvari stoje takav prostor neće skoro ni biti obezbedjen.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.