Prvi mraz u četvrtak

imageMeteorolozi za danas najavljuju kišu koja će u toku noći preći u sneg.Prvi mraz za ovu zimu očekuje nas, po najavi, u četvrtak i petak.

U utorak će jutro u većini mesta biti suvo. Tokom prepodneva u južnim i jugozapadnim, a kasnije tokom dana i u ostalim predelima jače naoblačenje sa kišom. U popodnevnim i večernjim satima usled pada temperature kiša će naj pre u planinskim predelima preći u susnežicu i sneg, a u drugoj polovini noći ka sredi sneg se očekuje i u nižim predelima. Vetar slab do umeren severozapadni. Maksimalna temperatura u utorak od 6C na severozapadu do 10C na jugoistoku. Sneg će u sredu padati u većini predela uz postepen prestanak padavina u popodnevnim i večernjim satima. Očekuje se formiranje manjeg snežnog pokrivača u nižim predelima i to od 1-5cm u severnim i jugoistočnim predelima, u centralnom pojasu zemlje od 5-10cm, a na planinama od 15-20cm. Po prestanku padavina u košavskom području počeće da duva umerena do jaka košava.

U četvrtak i petak suvo i sunčano, ali hladno i vetrovito vreme. U većini mesta se očekuju umereni do jaki mrazevi od -10C do -5C, a tokom dana će se maksimalna temperatura kretati oko 0C. Za vikend porast temperature, ali će se stvoriti idealni uslovi za temperaturnu inverziju, pa je magla i niska oblačnost sve više u opticaju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.