Komemoracija i poslednji pozdrav Džanu

image„O Džanu se ne može govoriti u prošlom vremenu. Džane nije umro, samo se pridružio nebeskoj redakciji valjevskih novinara. Džane je sada tamo, gde je bolji deo Valjeva“.

Tako su, na komemoraciji u Valjevskoj gimnaziji, o Branku Vićentijeviću govorile njegove kolege i prijatelji, ispraćajući legendarnog novinara, urednika Radio Valjeva iz njegovih najslavnijih dana, dugogodišnjeg urednika Revije “Kolubara”, dopisnika mnogih beogradskih glasila i novinara internet novina Kolubarske.rs, koji je preminuo u 69-oj godini.
Emotivnim govorima od Vićentijevića su se oprostili sociolog Radovan Marjanović, Džanove kolege Radmila Novaković, Predrag Lučić, Slobodan Ćirić i Darija Ranković, kao i Dragan Janjić, urednik agencije Beta, čiji je Džane bio dopisnik od osnivanja i pre svega, kako je istakao Janjić, „jugoslovenski i srpski novinar“.
„Džane je zasigurno bio u grupi velikih, najvećih valjevskih novinara. Na žalost, nikada nije dobio nagradu Grada Valjeva i pored toga što su ga kolege godinama predlagale za to najviše priznanje. Nije bio po ukusu mnogih vlasti, kao što nije bilo ni njegovo pisanje, ali je zato bilo po ukusu slušalaca i čitalaca i zato su ga voleli i poštovali“, rekla je Džanova prijateljica i koleginica, Darija Ranković, urednica Kolubarskih.
U braku sa Brankom, diplomiranim farmaceutom, Branko Vićentijević Džane ima kći Katarinu i sina Mladena. Sahranjen je na Novom groblju u Valjevu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.