Još četiri službena automobila

imageGrad Valjevo poseduje 31 službeno vozilo . Novim tenderom grad kupuje još četiri službena putnička automobila.

Grad Valjevo je raspisao javnu nabavku za kupovinu još četiri službena automobile, a u pitanju su putnička vozila pa će ponude biti otvorene 26. novembra kada ćemo znati šta je grad tačno kupio.
U voznom parku od 2016. Godine su Dacia Daster VA081SS, Škoda SuperBVA085DD, Reno megan VA085BE. Od 2017. godine tu su I četiri Dačije Sandero VA085AU, VA085BĆ, VA085BD, VA085BF. Od 31.vozila samo jedno vozilo ne koristi GU, a to je Zastava Jugo VA078HČ godina proizvodnje 2009 koje je trenutno na pozajmici JKP “Kolubara Rovni”.
Grad ovom javnom nabavkom traži siva ili bela vozila , radne zapremine motora do 1000 ccm3, benzince, snage motora minimalno 75 kW, sa petora vrata.
Kako se u jednom trenutku moglo čuti na tzv opštinskom parkingu već nema dovoljno mesta za parkiranje I ne parkiraju se više sva gradska vozila na njemu . Ipak to nije slika I vikendom kada je parking praktično poluprazan. Ili opštinari rade I vikendom ili se vozila koriste I van radnog vremena?
U javnosti se o kupovini automobila najviše govorilo u trenutku kada je grad nabavljao automobile za potrebe Policijske uprave Valjevo, kada je za 9 miiona dinara kupljeno 5 vozila.

image Po nedavno objavljenim podacima grad će ove godine potrošiti čak 74 000 litara goriva. Poslednja javna nabavka goriva u oktobru bila je u vrednosti većoj od 5 miliona dinara. Sad ostaje da se pitamo da li je u tu cifru uračunata I kalkulacija potrošnje vozila koja tek treba da stignu ili ne?
S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.