Prvi sneg u Valjevu 2018

imagePrvi sneg je pao u Valjevu. Snega nema na kolovozu, a meteorolozi za naredne dane predvidjaju češće padavine.

U toku jučerašnjeg dana sneg koji je padao formirao je manji snežni pokrivač pa se ovog jutra Valjevo zabelelo. JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni prilikom vožnje, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Snega nešto više i u valjevskom kraju ima u okolnim selima, ali je prilaz moguć.
Na snazi je prvi stepen pripravnosti i ekipe putara su na terenu i spremne su da reaguju po potrebi.Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura moguća je pojava poledice, pa iz Puteva Srbije apeluju na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao da i poštuju ograničenja brzine.Puteve i ulice u valjevskom kraju ove godine održava preduzeće Ingrapomni, a gradjani su dužni da shodno gradskoj odluci sami uklone sneg ispred svojih objekata sa trotoara.
U ponedeljak pred jutro na jugozapadu i jugu, u toku jutra u većini ostalih krajevima, a tokom prepodneva i u Timočkoj Krajini i gotovo celoj Vojvodini prestanak padavina, najkasnije sredinom dana na krajnjem severu. U većem delu zemlje će se akumulirati 10mm vodenog taloga sa većom verovatnoćom na jugoistoku i istoku, a na širem području Negotina (Negotinska Krajina) preko 15mm. Manje padavina će biti u krajnjim jugozapadnim, zapadnim i severnim delovima, te se tako u Zlatiborskom okrugu, Podrinju i na severu Bačke očekuje najmanja količina, većinom 5-10mm. U nižim predelima južno od Save i Dunava doći će do formiranja uglavnom manjeg snežnog pokrivača čija će maksimalna visina ujutru ponegde iznositi preko 10cm, naročito u Timočkoj Krajini, gde će lokalno biti izmereno do 15cm. Na jugu Vojvodine maksimalna visina snežnog pokrivača će biti uglavnom 3-5cm, dok će u ostatku uglavnom iznositi 1-2cm sa izuzetkom planina.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.