IN MEMORIAM: Branko Vićentijević Džane

imageValjevo je izgubilo još jednog velikog novinara. Noćas je u 69-toj godini života preminuo Branko Vićentijević Džane, urednik Radio Valjeva iz njegovih najslavnijih dana, dugogodišnji urednik Revije “Kolubara”, dopisnik mnogih beogradskih glasila i novinar internet novina Kolubarske.rs.

Novinarsku karijeru započeo je 1974. godine prvo u Radio Valjevu, a potom listu “Napred”. Bio je dugogodišnji glavni i odgovorni urednik najstarijeg valjevskog elektronskog medija, pod čijom uredničkom palicom se Radio Valjevo svrstalo među najuglednije radio stanice ne samo u Srbiji. 1996. Godine prelazi u novoosnovanu Reviju “Valjevac”, koja je kasnije postal Revija “Kolubara”, da bi od 2014. godine, kada su sa radom počele Kolubarske.rs, bio novinar i sportski urednik.
Kao sportski novinar Džane je izveštavao sa brojnih sportskih zbivanja za veliki broj medija, kao što su beogradski Sport, zagrebačke Sportske novosti ili ljubljansko Delo. Takođe, bio je dopisnik Borbe, Naše borbe, Glasa javnosti i Danasa, a najduže dopisnik agencije Beta.
Za svoj novinarski rad dobio je više nagrada na godišnjim festivalima lokalnih radio stanica Srbije, a 1981. godine bio je dobitnik glavne nagrade tog festivala.
Branko Vićentijević Džane biće sahranjen u ponedeljak 5. novembra u 15 časova na Novom groblju u Valjevu. Prethodno, u 12.30, komemoracija će biti održana u svečanoj sali Valjevske gimnazije, čiji je bio đak.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.