Kadeti ekipni prvaci države

imageRvači valjevske Mladosti su na dva fronta, prvenstvu Srbije za kadete i Prvoj ligi Srbije ostvarili  izuzetno zapažene rezultate.

. Najpre je u Šapcu održano prvenstvo države u rvanju slobodnim stilom za kadete na kojem su rvači Mladosti osvojili pet medalja. Zlato je osvojio Uroš Radoičić (-80kg), Luka Ranisavljević (-60kg) je bio drugi, dok su bronze osvojili Aleksa Pušić (-80kg), David Petrović (-60kg) i Đorđe Marković (-92kg). Mladost je sa pet medalja u ekipnom plasmanu zauzela prvo mesto sa 90 bodova, ispred domaćeg Viteza i somborskog Radničkog, pa su tako nakon titule ekipnog juniorskog prvaka države valjevski rvači dodali i naslov kadetskog prvaka.
U nedelju je u Kragujevcu održan prvi turnir Prve lige Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom u sklopu kojeg su valjevski rvači imali tri meča, a ostvarene su dve pobede i remi. Za Mladost su u prva tri prvoligaška kola nastupili David Petrović (-60kg), Mijat Lukić (-67kg), Lazar Vukadinović (-72kg), Ljuba Jovanović (-77kg), Ilija Lazarević (-82kg), Darko Pantelić (-87kg), Strahinja Đermanović (-92kg) I Bojan Marić (-130kg).
Pobede su ostvarene protiv beogradskog Železničara rezultatom 5-3, dok je meč protiv obrenovačkog TENT-a registrovan službenim rezultatom 8-0 u korist Mladosti, pošto se TENT nije pojavio u kompletnom sastavu. Jedini remi ostvaren je protiv ekipe Ljubomir Ivanović Gedža iz Mladenovca rezultatom 4-4, ali je Mladost imala veći broj tuševa, što donosi prednost u slučaju jednakog broja bodova.
Mladost je trenutno druga na tabeli Prve lige Srbije iza Kragujevca a ispred šabačkog Viteza. Do kraja ligaškog takmičenja ostala su još tri kola, u kojima će protivnici Mladosti biti upravo glavni konkurenti za ulazak u Superligu, šabački Vitez i Kragujevac, i u tim mečevima će se odlučiti o putniku u viši rang. Protivnik Valjevaca u trećem meču je ekipa Fruškogorca iz Sremske Kamenice, gde će Mladost imati ulogu favorita.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.