Program povodom Svetskog dana hrane

imageSvetski dan hrane i Mesec pravilne ishrane Dom zdravlja Valjevo će obeležiti u ponedeljak 15. oktobra od 11 časova u sali Edukativnog centra, zajedno sa Zavodom za javno zdravlje, Crvenim krstom i Medicinskom školom, kao i uz veliku podršku OŠ „Prota Mateja Nenadović“ iz Brankovine.

Predškolcima i osnovcima preporuke za pravilnu i zdravu ishranu daće Slavica Filipović iz Patronažne službe i Snežana Marinković iz Zavoda za javno zdravlje, dok će deca iz Predškolske ustanove „Milica Nožica“ recitovati pesme o zdravoj hrani. Dr Jasmina Lukić će predstaviti Savtovalište za ishranu Doma zdravlja, a pedijatar Valentina Marković će govoriti o značaju ishrane za pravilan rast i razvoj dece. Na kraju programa će osnovci iz Brankovine izvesti prigodan skeč. Oni će, uz podršku svojih nastavnika, aranžirati ketering salu povrćem i voćem koje gaje u školskom dvorištu u Brankovini.

Manifestacija je centralni događaj koji Dom zdravlja organizuje u okviru oktobarske kampanje o značaju pravilne ishrane, koja je započeta radionicama u seoskim osnovnim školama za vreme Dečje nedelje. Nastavlja se u utorak 16. oktobra u 10 sati, kada vrtić „Pinokio“ organizuje program posvećen pravilnoj ishrani, u sredu 17. oktobra zajednički tim će održati u Osnovnoj školi u Poćuti radionicu o higijeni i pravilnoj ishrani, a u petak 19. oktobra u školi u Donjoj Grabovici.

Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) obeležava svake godine 16. oktobar kao Svetski dan hrane. U Srbiji se Svetski dan hrane obeležava od 2001. godine uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. Ove godine se 16. oktobar obeležava pod sloganom: „Pravilna ishrana – ulaganje u budućnost”, sa fokusom na smanjenje broja gladnih u svetu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.