Počinje Dečija nedelja 2018-te

imageDanas i u Valjevu počinje „Dečija nedelja“. U naredih sedam dana pod sloganom „Moje je pravo da živim srećno i zdravo“, u valjevskim školama biće održani brojni programi za decu. Škola domaćin ove gdine je škola u Valjevskoj Kamenici.

U sklopu manifestacije koja se održava u našoj zemlji svake godine s početkom nove školske godine u Valjevu će do 7. oktobra trajati Dečija nedelja. „Pred nama je zaista bogat i kvalitetean program , dosta pojedinaca, organizacija, škola se prijavilo da učestvuje na ovom zanimljivom i lepom dogadjaju . Svaka škola ima posebno svoj program, a za sve školarce pripremili smo posebne programe. Ove godine otvranje Dečije nedelje biće u školi u Valjevskoj Kamenici. Posebno bih izdvojio poklon predstavu u 10za predškolce i u 12 za djake prvake „Nesrećna Kafina“, a izdvojio bih i jednog valjanog dečijeg pesnika Dejana Aleksića koji će biti gost naše Dečije nedelje“, rekao je najavljujući ovu manifestaciju Dejan Bogojević član Gradskog veća.
Predstave , izložbe, igre i predavanja , obeležiće i ovu Dečiju nedelju. Ovog prepodneva u Kamneici će na svečanom otvaranju biti upriličen kulturno umetnički program koji su pripremili učenici škole u Kamenici, a u okviru programa biće zasadjeno i drvo generacije. „ Mi smo domaćini i to je veliko zadovoljstvo za nas. Kao domaćini smo pripremili prigodan program , imamo predstavu „Potraga za srečom“, sledi dosta pesme i igre. U dvorištu će biti izložba likovnih radova učenika i štandovi koji imaju cilj da pokažemo koliko vrednujemo zdrave stilove života“, rekla je izmedju ostalog direktorka šlkole u Kamenici Danijela Marković.

image Budžet manifestacije je ove godine 320 000 dinara, pri čemu trećinu novca obezbedjuje država od prodatih posebno štampanih markica. „Trudili smo se da u programu budu zastupljene brojne aktivnosti ne samo predavanja i predstave već i niz sportskih dešavanja. Uključeno je i Društvo za celebralnu paralizu koje ima svoj program. Sigurna sam da će deca uživati narednih dana kroz igru će učiti i družiti se učestvujući jer je program interaktivan. Ova nedelja se zaista razlikuje od svih ostalih Dečijih nedelja“, rekla je Angelina Lukić članica Organizacionog odbora manifestacije.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.