Počela nabavka ogreva

imageU Valjevu krenula nabavka ogreva . Cene uglja su približne prošlogodišnjim dok je ogrevno drvo nešto skuplje.

Kako se još uvek preko 80% domaćinstava u Valjevu greje u sopstvenoj režiji ovih dana uveliko se govori o nabavci ogreva, a kamioni se vidjaju gotovo u svakoj ulici. Za razliku od prošle godine kada je sezona počela sa 4 500 za kubik ogrevnog drveta ove jeseni neophodno je izdvojiti 5000 dinara sa prevozom. U Valjevu se tradicionalno traži suva Kolubara kada je ugalj u pitanju i ona se na stovarištima prodaje po ceni od 13 500 dinara po toni. Sirova Kolubara tradicionalno je jeftinija i cena je 7 000 dinara za tonu. Po rečima prevoznika slabo se traži Kreka i Banović , a i stovarišta su slabije snabdevena ovim vrstama uglja.
Ipak u Valjevu sve više domaćinstava traži pelet i moguće ga je kupiti ne samo kod proizvodjača već i u većim marketima, a cena je u proseku 180 evra za tonu.
Ipak ulaganje nije samo u ogrev, potrebno jej proveriti odžake čije se čišćenje kreće oko 2500 dinara u zavisnosti šta je sve potrebno uraditi. Sečenje drva ima približnu cenu dok se unošenje i pakovanje ogreva kreće i do 3000 dinara.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.