Petrović:Nisu dozvolili brojanje listića

image„Nisu dozvolili prebrojavanje listića, nisu nas obavestili kada treba da dodjemo na izborno mesto , a mi smo članovi biračkog odbora“, kaže za Vamediu Dragan Petrović član biračkog odbora u MZ Peti puk. Glasanje na izborima u gradskim MZ u Valjevu protiču pod priličnom tenzijom.

Izborni dan u Valjevu za gradske Mesne zajednice počeo je prilično turbulentno, naročito u MZ Peti puk gde je došlo do incidenta. „Ja sam došao sa Ivanom na izborno mesto ona je takodje član biračkog odbora , a moram da kažem da nas nisu uopšte obavestili o tome u koje vreme mi kao članovi treba da dojemo. Kad smo došli sve je već bilo spremno na stolu su stajale gomile glasačkih listića. Pitao sam kako su potpisali zapisnik ko je brojao kad mi nismo bili prisutni , a oni su rekli da tu ima oko hiljadu listića. Bilo je mnog više pa sam mu rekao da laže , na šta je taj čovek rekao da tu ima oko dve hiljade listića, ni to nisam verovao da bi on rekao da ima oko 6 000 listića. Kako da verujem kada nisam prisustvovao brojanju listića? Na osnovu čega , gomile su bile velike,“priča za Vamediu član biračkog odbora Dragan Petrović.

image On potvrdjuje da je potom insistirao da se listići ponovo prebroje kako bi se glasanje započelo , a oni takodje potpisali zapisnik , ali to nije bilo dozvoljeno . „Zaista sam se iznervirao , to nisu izborna pravila i tražio sam da se radi po zakonu, nisu dali“, priča Petrović koji je potom razbacao i pocepao listiće.

image „Izašao sam napolje i tu su odmah došli Mihailo Milutinović Klomber, Rajko , Vita , cela ekipa , došla je i policija. Ja sam lepo dao izjavu policiji šta je bilo , a oni su stali na vrata . Policija je rekla da se može nastaviti rad jer sam dao izjavu , ali oni mi nisu dali da udjem u prostoriju MZ . Klomber , to je ovaj Milutinović sa Biroa, nije dao. Odmah se tu stvorio Djordje Pavlović sekretar Skupštine koji mi je uručio rešenje da više nisam član biračkog odbora. Gradonačelnik je došao u pratnji velikog obezbedjenja , tu je bio i ovaj Gajić iz Naselja“, kaže Petrović.
On napominje da je od početka bilo jasno da se sprema prevara na izborima. „Naprednjaci idu u Kraljevo na proslavu partije i oni moraju tamo da kažu da su pobedili, sve je to zato. Tako su nam rekli. Ja sam Dragan Petrović, imenom i prezimenom i hteo sam da sprečim kradju i kršenje zakona“, dodaje Petrović.

image Izbori su potom nastavljeni u ovoj Mesnoj zajednici ,a brojni kadrovi vladajućeg SNS-a bili su prisutni. Članovi kabineta gradonačelnika takodje su primećeni u automobilima na brojnim biračkim mestima na koja nisu ulazili.
Izvor Vamedie navodi da je u Kamenici nedaleko od biračkog mesta organizovana podela penzionerskih kartica , a penzioneri su pozivani da ih preuzmu. Isti izvor navodi i da na biračkom mestu u Naselju u biračkom odboru sede isključivo kadrovi SNSa, ali ova informacija za sada nije proverena.
Izbori traju do 17 sati pa će vrlo brzo potom biti poznati i rezultati glasanja izbora za MZ na kojima po zakonu ne mogu učestvovati partije. Ali, ako zakon ne poštuju transparentno oni koji ga donose kakva je zapravo poruka ovih izbora?

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.