U partizane ne 45-te već 2018-te

imageKako Vamedia saznaje novi predsednik SUBNOR-a u Valjevu je Rajko Milinković. Pred novim predsednikom je zadatak očuvanja čak 175 objekata koje ova boračka organizacija poseduje u Valjevu? Sa Milinkovićem u SUBNOR došao i Vitormir Mitrović. Čaršija tvrdi da su obojica članovi Četničkog pokreta u Valjevu.

Valjevcima dobro poznati dugogodišnji predsednik SUBNOR-a Milić Petrović podneo je ostavku na ovu funkciju s obzirom na njegove godine i zdravstveno stanje. Izvor Vamedie navodi da je Petrović dugo tražio zamenu na ovom mestu, a ona se konačno ukazala u liku i delu Rajka Milinkovića bivšeg kamermana i policajca, vlasnika nekadašnje RTV „Link“ .
Milinković je nakon napuštanja preduzetničkih voda jedno vreme radio u Centru za kulturu po preporuci svoje partije SNS , kao rukovodilac izvršne službe ove ustanove. Milinković je čak bio lice sa pravom potpisa u ovoj ustanovi nakon smene tadašnje direktorke Sladjane Marković. A u Centar je došao po osnovu zasluga kamermana u toku izborne kampanje 2012. godine. Naredno uhlebljenje Milinković je imao u Sekretarijatu za izbeglice.
Isti izvor navodi da je Milinković u SUBNOR došao sa svojim partijskim kolegom Vitomirom Mitrovićem , svojevremeno zamenikom gradonačelnika grada Valjeva koga su partijski drugovi praktično „preveslali“ na sam dan konstitutivne sednice Skupštine kada prvobitno nije dobio traženo mesto već se na mestu zamenika našao nakon podnošenja ostavke Dragoljuba Krstića iz Pobede. Na mestu zamenika Mitrović se nije dugo obreo s obzirom da je u februaru 2014. godine formirana nova koaliciona većina i njega je na tom mestu zamenio Žarko Kovač.
Nakon pristizanja informacije da je Milinković izabran za predsednika SUBNOR-a, stigla je informacija da je Mitrović izabran za blagajnika ovog boračkog udruženja.

image Ova informacija ne bi bila toliko interesantna da Vamedia nezvanično ne saznaje da su i Milinković i Mitrović članovi Četničkog pokreta u Valjevu, s jedne strane, a sa druge da je još u julu ove godine predsednik SUBNOR-a Srbije zatražio sprovodjenje ozbiljnog posla vezanog za očuvanje imovine i pretresanje vlasništva nad brojnim objektima koje ova organizacija poseduje. Kako se može videti iz posedovnog lista na spisku je čak 175 objekata čiji su vlasnici borci, a mnoge od njih koristi Grad Valjevo. Vamedia je čak došla do dokumenta o sudskom sporu koji je vodjen u trenutku kada je grad pokušao da na sebe uknjiži neki od objekata što su posredstvom suda tražeći zaštitu svoje imovine obustavili predstavnici SUBNOR-a.

image Malo četnik malo partizan , rekao bi neko, ukoliko je ova čaršijska priča tačna. Ipak bez obzira što su i jedni i drugi bili borci ove dve organizacije nisu bratske ni sada, skoro 80 godina nakon Drugog svetskog rata. Ipak, ako su u sportu vidjani veliki transferi, pa i u politici, moguće je i da se neko ko se do juče kleo u Dražu Mihailovića sada kune u Druga Tita?
Zašto da ne? 175 objekata čeka.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.