Rezovi u SNS-u: Simić, Stanojević, Božić, Jovančić…

imageSmene, ostavke i razrešenja , obeležili su početak septembra za valjevske naprednjake. Da li treba očekivati još smena?

Na sednici GO SNS dužnosti sekretara GOSNS razrešena je Marijana Stanojević, a na njeno mesto postavljen Mirko Kovačević. Istovremeno Kovačević je postavljen i za šefa kabineta gradonačelika.
U Gradskoj upravi najozbiljniji rez naprednjaci su povukli smenivši pomoćnika gradonačelnika Sašu Simića,a iz kabineta gradonačelnika otišao je Djordje Jovančić koji je trenutno rasporedjen u Odeljenju za infrastrukturu.
Kako se i očekivalo nakon prvih informacija iz sedišta naprednjaka sa promenama se nije ovde stalo pa je odbornica Gorica Božić podnela je ostavku na mesto u Kadrovskoj komisiji.
Na osnovu tih prvobitnih informacija Borko Aleksić takodje bi trebao da bude distanciran od očiju javnosti, ali ostaje nejasno na koji način. Aleksić je svojevremeno bio šef kabineta gradonačelnika, a potom gotovo preko noći u junu 2017.godine rasporedjen u zgradi Uprave.
Kako navodi izvor Vamedie još uvek je neizvesno šta je budućnost za drugog pomoćnika Miroslava Pimića jer iako se nije našao na listi promena , izvor Vamedie navodi da on nije miljenik gradonačelnika.
Prva smena u redovima SNS-a bila je smena člana Gradskog veća Andre Savčića u vreme ozbiljnog razlaza izmedju Slobodana Gvozdenovića i Mihaila Jokića narodnog poslanika. Savčić je potom vraćen u Agrorazvoj, pravni naslednik Direkcije za poljoprivredu, gde je i ranije bio zaposlen. Nove informacije svedoče da se Savčić na tom mestu nije zadržao već da je njegova sledeća destinacija Beograd.
Zanimljivo je da je na jednoj od sednica GO SNS gradonačeniku Gvozdenoviću ukazano je puno poverenje i podrška, a da sa druge strane bivaju pomereni upravo ljudi koje je Gvozdenović birao.
Da li će se smene na ovome i zaustaviti ostaje da se vidi, ali da je novi koordinator GO Branko Malović očito sproveo ozbiljne rezove više je nego vidljivo.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.