Povlen reli ovog vikenda

imagePovlen reli 2018.godine biće održan u subotu i nedelju 15. i 16. septembra. Za razliku od prethodnih godina ovaj reli je avanturističko-turističkog karaktera.

 

Povlen reli i off road vožnja ove godine rezervisani su za one koji vole planinu Povlen i vožnju džipovima uz razgledanje planinskog predela. „Ove godine je to samo turistički reli i time se vraćamo svojim korenima posle nekih desetak godina . Voziće se kompletno na Povlenu, znači nigde se sa Povlena ne ide. Imamo dve staze, jednu za avanturističku vožnju i jednu za zabavu. Kada kažem avanturističku to je za ljude koji su malo spremniji da se uhvate u koštac sa izazovima na lošem terenu , a zabava je staza koja je napravljena baš za uživanje i one koji nemaju mnogo iskustva. Reli izgleda kao jedna osmica oko malog Povlena na Taoru, a popodnevna prema Jablaniku i ponovo se vraća do Planinarskog doma“, rekao je u najavi relija Aleksandar Radovanović.
Kotizacija za učešće je 1200 dinara ,a program predvidja okupljanje učesnika u subotu od 8 do 10 sati kada je predvidjen i start, a cilj je kod Doma na Povlenu predvidjen u večernjim satima od 18.30 do 20h. U nedelju učesnike Povlen relija očekuje karavanska vožnja do kanjona Tređnjice i uspon na Boškovac.

 

image „Vozićemo najpre južnom stranom Povlena gde idemo u pravcu Osoja i silazimo u Crveni breg na izvor reke Skrapež, a potom se penjemo na Povlensku kosu preko Vratače. Drugi deo je na Dijalici gde je nekada postojala pruga gde su Austrijanci eksploatisali drvo i to nam je osnova sa sijaset dodatnih staza. Postoji mogućnost spavanja na Povlenu u planinarskom domu, a ima i nekoliko vikendica koje izdaju smeštaj“, rekao je itinerer Davor Vukosavljević.
Za nedelju kažu da vozače očekuje uspon na Boškovac . „To je iznad kanjona Trešnjice, a taj kanjon je najsevernije stanište beloglavog supa. Zanimljivo je da se sa tog Boškovca u gnezda supova gleda odozgo iz ptičije perspektive što je još jedna zaista lepa mogućnost koju ove godine daje Povlen reli“, najavio je na kraju Radovanović.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.