Neka čeka Vučić

      Нема коментара на Neka čeka Vučić

imageIako je po pitanju rekonstrukcije zgrade bolnice reagovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić , gradsko rukovodstvo ne haje mnogo za njegove odluke. Do dana današnjeg tender za projektovanje nije raspisan, a raspisivanje tendera za projektovanje jedina je obaveza grada.

 

Lepa vest za gradjane Valjeva i KO koji se leče u Opštoj bolnici Valjevo da je država spremna da izdvoji milijardu za rekonstrukciju zgrade bolnice, za gradjane se pretvorila u noćnu moru shvatajući da dobre namere neće biti i realizovane.
Država daje milijardu, a obaveza grada je da raspiše tender za projektovanje, ali ovo gradsko rukovodstvo ne mari mnogo za istu obavezu. Najpre je 28.12. 2017. godine pokrenut postupak javne nabavke Usluga izrade projekta za rekonstrukciju adaptaciju I dogradnju Opšte bolnice Valjevo JN br.42/2017.da bi već 11.01. 2018. godine doneta odluka o obustavi postupka. U Odluci o obustavi se navodi :“U vreme pokretanja postupka nisu se mogli predvideti nedostaci projektnog zadatka, a koji onemogućavaju da se započeti postupak okonča”, pa se I dodaje “Postupak će biti ponovo pokrenut kada se steknu zakonski uslovi”. Procenja vrednost javne nabavke bila je 8.333.334,00 dinara bez PDV-a.
Umesto realnog objašnjenja zašto je tender povučen gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović izjavio je da objekti bolnice nisu uknjiženi. Već u martu Vamedia je direktoru Bolnice Zoranu Djuriću postavila pitanje zašto objekti nisu uknjiženi na šta je Djurić odgovorio da je sve uknjiženo. Kako je gradonačelnik nastavio da daje istu izjavu pitanja oko knjiženja postavljana su direktoru Bolnice gotovo istovremeno na šta je uvek stizao isti odgovor:”Sve je uknjiženo, dokumentacija je dostupna”.
Vamedia je pokušala da od člana Komisije za praćenje javnih nabavki Nikole Radojičića sazna zašto je tender zaista povučen, a sam Radojičić nije dao iskren odgovor, prevalivši teret na jednog od zaposlenih u odeljenju za infrastrukturu. Zanimljivo je da je Radojiči ovu informaciju dao tek nakon konsultacije sa predsednikom pomenutog radnog tela Mihailom Milutinovićem.
Očite laži i nerad ne brinu samo Valjevce već I lično predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je u Ljigu odgovarajući na novinarsko pitanje o tenderu I milijardi rekao da je “uplašen ako je to tako” pa I da će odmah kontaktirati gradsko rukovodstvo.
I? Zalud. Država je potom uputila lice iz Kancelarije za javna ulaganja u Valjevo kako bi se pristupilo ovom poslu . I ? Zalud.
Kako Vamedia saznaje, država će još jednom reagovati , ali da li će I gradsko rukovodstvo?
Ako je opšte poznato da nema izjave gradonačelnika Gvozdenovića , a da se u njoj kao mantra ne pominje predsednik Vučić , a sa druge strane imamo jasan otpor Vučićevim težnjama , da li onda možemo da pretpostavimo da gradonačelnik pominje predsednika samo kao floskulu kojom se sugeriše naklonost?
Kako Vamedia saznaje u Upravi, visoko rukovodstvo grada u nekoliko navrata posetilo je CIP, ali se očito namere I ideje oko tendera nisu poklopile. Nije jasno ni zašto bi rukovodstvo pregovaralo o eventualnom projektantu, kad njihov posao nisu ugovranja projektanata I izvršilaca tendera već samo raspisivanje tendera.Ili?
Gradjani Valjeva već su odradili svoj deo posla plaćajući porez i obezbedili sredstva za tender. Predsednik države izrazio bojazan za ovakav način rada. Kancelarija za javna ulaganja u više navrata pomagala. Ali ? To nije dovoljno. Kako je sada već septembra mesec , a tender još nije raspisan da li treba da naglašavamo da u ovoj godini od rekonstrukcije bolnice nema ništa?
Očito sve čeka neka druga vremena sa jasnom porukom najpre gradjanima, a potom I predsedniku države : “Neka čeka Vučić!”
S.V.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.