Kišovito leto odredilo sezonu u Petnici

imageSezona kupanja u Petnici biće završena ovog vikenda. Kišovito leto odrazilo se na posetu bazenu . Balon bi mogao biti podignut potom za petnaestak dana.

Zvanična sezona kupanja u Petnici završiće se 16. septembra, a u UFK Valis kažu da će vaterpolisti imati svojih par dana. „Zvanično je 16. septembra , ostavićemo ponedeljak za vaterpoliste, a možda i utorak da održe neke svoje treninge . Odmah posle toga u utorak u noć krrećemo sa pražnjenjem, čišćenjem i sredjivanjem , jednom rečju pripremom za podizanje balona. Gledaćemo da to maksimalno ubrzamo jer VK Valjevo treeba što pre da udje u svoj ritam treninga jer ove godine ponovo igraju tu regionalnu ligu, a i od ove godine celokupna ekipa im prelazi da trenira u Valjevu“, kaže direktor UFK Valis Aleksandar Mijailović.
Kišoviti dani obeležili su ovo leto koje je na izmaku pa su se vremenske prilike odrazile i na posetu bazenu.“ Videli ste i sami, jun i jul katastrofalni , svaki dan kiša, malo je u avgustu bilo povezanih lepih i toplih dana. Negde oko 54 000 ulaznica je prodato. To je jako malo s obzirom da je prosečna sezona izmedju 70 i 80 000 . Sve ispod toga je loše , a tek ispod 55 000 , ali ne vredi, videli ste i sami, kiša je učinila svoje. Čim je lepo vreme Petnica je puna , ljudi su želeli da dodju, ali vrmenske prilike to nisu dozvoljavale u najvećem broju dana“, navodi Mijailović.
Mali broj prodatih ulaznica praktično znači i manji priliv sredstava u budžet Valisa. Mijailović kaže da su sopstvene sredstva Ustanove smanjena, ali da će balon biti podignut. „ Pazite, svaki objekat pa i bazene mi finansiramo i iz budžeta grada i iz sopstvenih sredstava. Mi sad kao Ustanova ništa ne izdajemo u zakup sve se sliva u gradski budžet. Takav je zakon i mi od toga nemamo ništa. Prihodi od ulaznica ovog leta su naša sopstvena sredstva. Mii smo neke stvari realno uradili , nećemo moći baš sve, ali sigurno nešto hoćemo , videćemo koliko još možemo da uradimo. Ne treba zaboraviti da smo mi u sistemu PDV-a, a mi PDV plaćamo iz sopstevnih sredstava. Potom nama taj novac treba do juna naredne godine“, kaže Mijailović.
Ipak zimska sezona neće biti ugrožena i balon će raditi čak i više nego do sada. „ Jedino što više koštaju su struja i gas , ali nam je to us talnim tropkovima na budžetu. Struja je leti negde oko 350 000 dinara, a zimi oko 220 000 . Ako je normalna zima, a ne kao pretprošle godine , izdaci za gas su od 5 do 6 miliona dinara. Ali, ove sezone ddobijamo vaterpolo klub koji će svoje termine imati i prepodne . Mi smo balon grejali od 16 do 19 kada dolaze gradjani, a potom dolaze klubovi do 23.30 h. Sada na molbu vaterpolo kluba gradjani će dolaziti od 15 do 18h , pa će njihov klub imati treninge , a onda na dalje nastavlja drugi tim . Tokom radne nedelje će imati prepodne sat i po do dva treninge i mi moramo grejati. To povećava troškove“, kaže Mijailović.
Ipak kako se u razgovoru moglo čuti Valis čini sve da se troškovi u zimskom periodu smanje pa je pokrenut i niz aktivnosti na tom planu.
S.V.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.