I tužno i ružno

      Нема коментара на I tužno i ružno

imageU samom centru grada ružna slika Valjeva, barake i garaže i prostor koji niko ne rešava. U toku dana iza zgrade Radio Valjeva još se i može proći, ali u toku noći, koliko je taj prostor bezbedan?

Koliko god svakom prolazniku u Valjevu Desankin trg izgledao sjajno i lepo, ukoliko se pomerite malo u stranu i prodjete kroz polaz pored zgrade nekadašnjeg Radio Valjeva, ugledaćete ružnu sliku koja je takva kakva jeste već dugi niz godina. Redovi drvenih garaža, rupe, bare i kad je sunčano i toplo .

image Kako Vamedia saznaje ovaj prostor delom pripada gradu, a delom je u privatnom vlasništvu. Koliki god bio taj gradski deo utisak da je prostor neuredjen je mnogo snažniji. Vamedia nije uspela da sazna ko su vlasnici drvenih garaža koje se očito nalaze i na gradskoj parceli kao ni kojim rešenjima su te garaže dobile dozvolu da tu budu izgradjene. Nije dostupna ni informacija ko i po kojoj ceni naplaćuje korišćenje gradjevinskog zemljišta pa i samih garaža.

image Ovaj prostor svojevremeno je bio ponudjen Udruženju boraca , ali su oni zbog njegove neuredjenosti odbili takav smeštaj. I to je bilo poslednje pominjanje ovog ružnog dela grada. Ko god da je nekad asfaltirao prolaz čini se da se odavno tim prolazom i ne bavi.
Reč bi najpre trebalo da imaju urbanisti kojima bi trebalo da najpre i zasmeta prostor kojim grad raspolaže , a koji očito nema rešenje. Ili bar neko iz gradske vlasti ko ima ideju kako bi prostor mogao biti rešen . Za ovaj posao Valjevo sigurno ima arhitekata koji bi dali dobre predloge. Izvesno sve bi bio rešeno kada bi se neko time uopte bavio. Sada sama zgrada nekadašnjeg Radio Valjeva koja je postala primer nerada gradske vlasti jeste predvorje za još goru sliku u unutrašnjosti dvorišta.

image Ukoliko baš morate proći ovim delom grada trebalo bi izgleda da to činite samo u toku dana jer je noću prostor slabo osvetljen pa je veliko pitanje i koliko je bezbedan?
S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.