GO SPS-a u mraku zbog duga od 1,5 miliona za struju

imageGO SPS-a je zbog duga od 1,5 miliona dinara odlukom EPS-a u mraku. Prostorije u Pop Lukinoj ulici sada su praktično u funkciji samo u toku dana. Da li se sada sednice drže u mraku?

U zgradi SPS-a u Pop Lukinoj ulici više nema struje jer je ED Valjevo isključila struju zbog duga koji je narastao na neverovatnih 1,5 miliona dinara. Prostor koji je oduvek bio mesto okupljanja socijalista i gradjana, sadašnji mrak će limitirati i u njima izvesno, vreme za bilo kakvo okupljanje svodiće se na dnevno svetlo.
Sama cifra svedoči da se radi o dugu koji postoji već jedno duže vreme, a koji očigledno ljudi koji sada vode SPS u Valjevu ne plaćaju. Javna je tajna da je SPS gotovo (doduše neformalno kako je i uvek radio) preuzeo Milorad Ilić, aktuelni predsednik Skupštine, a s obzirom da je Ilić valjevskoj javnosti poznat po plaćanju sopstvenih dugova možda nova situacija i nije neko iznenadjenje. Podsećanja radi u decembru 2016. godine javnost je obaveštena da je Iliću po njegovom zahtevu zabog zastarelosti otpisan dug od 24 000 dinara za vodu koju nije plaćao iako je u tom trenutku imao zaradu od 85 000 dinara.
Nije isključeno da se nadao da će tako biti i u ovom slučaju, ali očito ED ima drugačiji stav od Vodovoda. Ili Ilić i ne mari preterano za SPS s obzirom da je njegovo približavanje aktuelnom rukovodstvu SNS-a (frakciji iliti celini, zavisi kako se gleda) i njegova potpuna lojalnost i više nego evidentna u samoj skupštinskoj sali bez obzira na interes svoje partije koji stavlja potpuno u svoj kontekst. Ili možda g.din Ilić i ne posećuje prostorije, s obzirom da je za vreme kampanje kada su socijalisti zabeležili istorijski rezultat u Valjevu vidjen samo dva puta .
Zanimljivo je da je Ilić poslednjih dana koalicionom partneru rekao da su neke odluke donete na sednici IO , a članovi IO tvrde da sednice nije bilo, možda se sada razume zašto oni tako misle? Nisu se videli u mraku.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.