Bolnica reagovala i pokrenula procedure

imageNa priču ćerke pacijentkinje Opšte bolnice za Vamediu Verice Urošević, o nesavesnom postupanju lekara, Opšta Bolnica je reagovala Saopštenjem u kom navodi da Bolnica istražuje navode i da će postupiti po procedurama. Vamedia prenosi Saopštenje u celosti ogradjujući se pritom od iznetih podataka o pacijentu shodno postojećem Zakonu.

 

„Saopštenje povodom teksta „Neka vas pregleda ministar“ objavljenog na portalu „Vamedija“
Uprava Opšte bolnice Valjevo je u postupku istrage oko slučaja pacijentkinje Milice Poznanović. O slučaju koji pacijentkinja i njena ćerka navode na portalu „Vamedija“, uprava je informisana iz teksta „Neka vas pregleda ministar“.
Uprava OB Valjevo nije dobila nikakvu zvaničnu prijavu o neželjenom događaju, niti zapisnik od zaštitnika prava osiguranika, nikva zvanična žalba upravi ili zdravstvenoj inspekciji nije dostavljena, kako se navodi u tekstu. Uprava Opšte bolnice Valjevo istražuje sve navode i postupiće u skladu sa procedurama.
Imajući uvid u medicinski karton pacijentkinje Milice Poznanović, navodimo da je pacijentinja tokom 2017. godine, redovno, 7 puta, kontrolisana o čemu postoji medicinska dokumentacija. Poslednjom dijagnostičkom procedurom, magnetnom rezonancom, u januaru 2018. godine, očitan joj je uredan nalaz i preporučen samo redovan kontrolni pregled. Imajući u vidu da naši lekari službe Onkologije žele da pacijentima Kolubarskog okruga pruže lečenje prema svetskim standardima, zakazuju kontrolne preglede za znatno kraći period, što je i bio slučaj sa pacijentkinjom Poznanović, na četiri meseca, iako je optimalan rok za kontrolni pregled godinu dana prema dijagnozi i rezultatima dijagnostičke procedure.
Uprava Opšte bolnice Valjevo se na sve načine zalaže za kvalitetno medicinsko zbrinjavanje i pomoć svim svojim korisnicima, a posebno se zalaže za prevenciju i rano otkrivanje bolesti, aktivno uzimajući učešće u svim kampanjama koje promovišu preventivne aktivnosti kao najefikasnijem načinu brige o zdravlju.“
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.