Zasluge zakočile radove na školi ?

imageUmesto školskog zvona u novom objektu Šeste škole, u gradu zvone telefoni jer roditelji traže odgvor na pitanje – gde deca polaze u školu? U zavisnosti ko se javlja na telefon i odgovor je različit. Vamedia obišla novu školu i sem radnika podizvodjača nije zatekla nadzor kako bi dobila odgovor na pitanje –Hoće li se škola preseliti?

Do početka školske godine ostalo je još devet dana , s tim da će djaci prvaci dan pre svih doći u školu kako bi se za njih održao prijem i kako bi se upoznali sa učiteljicama i učiteljima. Istovremeno u Šestoj školi čije se otvaranje najavljivalo više puta traju radovi po zakasnelom tenderu. U Gradskoj upravi Vamedia je dobila odgovor da sve vodi prvi čovek Filijale za zapošljavanje i zamenik predsednika Skupštine Mihailo Milutinović. Na pitanje zašto tender za neophodne završne radove nije raspisan ranije , početkom godine, upućeni tvrde da se čekalo da ode raniji zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić koji je projekat škole ranije vodio, a kako njemu ne bi pripale zasluge otvaranja škole.
Suluda ideja zasluga izgleda je zakočila i tender koji treba da reši preostale probleme u samoj zgradi koja se gradi 20 godina. Različite ideje i zainteresovanost za završetak urodili su u medjuvremenu i činjenicom da je za probe grejanja u školi utrošeno čak 20 tona mazuta. Da li je problem grejanja na kraju rešen ostalo je nepoznato, a koliko košta 20 tona mazuta može se izračunati.

image Vamedia je došla do objekta, ali je ulazak bio nemoguć jer škola ima obezbedjenje . Na pitanje novinara gde je vlasnik firme Habitat RB koja je dobila posao na završnim radovima, jedan od zaposlenih odgovorio je da oni nisu njegovi radnici već radnici podizvodjača pa i da pobednik na tenderu radi samo dve stvari, a ostalo je na podizvodjaču. Ko je podizvodjač, nisu smeli da kažu.
Bilo kako bilo, ukoliko škola ne bude otvorena prvog septembra zakon kaže da se učenici ne mogu seliti za vreme nastave. S druge strane , stara škola će morati da sačeka rekonstrukciju kako bi bila upodobljena za obdanište koje se najavljuje.
Ipak do početka godine ima još vremena pa radovi možda i budu završeni , a škola useljena. Ipak ostaje pitanje zašto roditelji nisu obavešteni o planovima odnosno preseljenju ukoliko je već očekivano.
Ne zbog zasluga već zbog dece.
S.V.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.