Vidikovac ostao samo u prvoj fazi

imagePre četiri godine je započeta izgradnja vidikovca na Poparama. Nakon završetka prve faze radova , druga faza nikada nije ni početa.

Mesto sa koga se pruža pogled na ceo grad svakako je prostor na Poparama , na kome je svojevremeno započeta izgradnja vidikovca. Radovi koji su tada izvedeni praktično su samo prva faza uredjenja ovog prostora dok druga faza nikada nije ni početa.
Projektom je predvidjen daleko veći prostor, visoki stubovi, značajno više mesta za sedenje, fotografisanje, a kako se svojevremeno moglo čuti postojala je i ideja da se na tom prostoru dozvoli izgradnja panoramskog restorana. Ipak do svega toga nije došlo.
Bez obzira na činjenicu da ovaj prostor praktično nije završen on je često posećen od strane mladih bez obzira na godišnje doba. Nedavno su zamenjene zastave na jarbolima koje su vremenom pod naletima vetra pocepane, ali polomljeni mobilijar još uvek nije zamenjen. Sam prostor okružen je sada visokom travom i rastinjem, a postavljena djubrijera po rečima ljudi koji žive u okruženju retko se prazni.
Sve i da se odustalo od daljeg uredjenja ovog prostora i da je odluka takva da daljih radova tu neće biti, možda ne bi bio loše da se bar postojeće održava.
S.V. foto: Z.M.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.