Trka sa jednim učesnikom?

imageNa sednici GO SNS-a u Valjevu najavljena žestoka borba za pobedu na izborima za Mesne zajednice. Za sada nije poznato da će SNS imati uopšte protivkandidata na tim izborima. Ako je tako protiv koga se onda SNS bori?

 

Izbori za Mesne zajednice retko su u Valjevu privlačile pažnju gradjana. Razlog tome jeste urušavanje samih Mesnih zajednica, odnosno njihovih nadležnosti. Prostorije MZ odavno su izdate ili prodate , a učinak sveden na miimum. Ishod je bio takav da je svojevremeno Vamedia u sprovedenoj anketi medju gradjanima mogla da konstatuje samo da gradjani uglavnom ne znaju ko je predsednik Mesne zajednice.
Što se tiče nadežnosti i realnog učinka Mesnih zajednica ništa se nije promenilo, ali su MZ postale partijski zanimljive i to samo zbog eventualnog naslova u medijima da je neka partija ubedljivo pobedila u više MZ. Partije pomenute izbore uglavnom rade tako što angažuju svoje aktiviste da dodju na izbore sa papirićima na kojima se nalazi redosled imena koja treba zaokružiti. O izborima se ne obaveštavaju svi gradjani jedne Mesne zajednice jer iskustvo iz vremena SPS-a i Slobe Miloševića gradjane , sada već one malo starije, je naučilo da izbori mogu vrlo lako biti opstruirani.
Jedna od glavnih tema na sednici GO SNS kojoj je prisustvovao i potpredsednik IO Branko Malović bili su upravo pomenuti izbori. A protivkandidati?
Sve je jasnije da ih zapravo nema. Neorganizovana opozicija u Valjevu nema još uvek izgradjenu infrastrukturu za učešće na ovim izborima i shavatajući nebitnost istih neće najverovatnije biti protivkandidat.
SPS kao koalicioni partner naprednjaka u Valjevu do nedavno je svoje članove informisao da je još uvek nepoznato hoće li se na izbore ze MZ ići zajedno sa SNS-om ili posebno. Koliko je istine u takvoj premisi govori podatak da u valjevskom SNS-u nikada nisu dobili ni naznaku takve mogućnosti. U toj kupovini vremena organizovanje za izbore je razumljivo potpuno izostalo. Zainteresovanost samih gradjana za njihovu opciju nakon takvih najava neminovno je svedena na minimum. Dok se vrh SPS- nada da ih koalicioni partner neće zaboraviti , naprednjaci o SPS-u više ni ne razmišljaju.
Borba za naslov tako je praktično svedena na samo jednog učesnika koji se opet žestoko priprema za pobedu. Jer takav naslov biće plasiran u smislu najdublje podrške naroda vladajućoj partiji. Pa kad je tako, da zatvorimo kladionice?
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.