Sednica Skupštine u 10h, ponajviše o industrijskoj zoni

imageSednica Skupštine grada počeće u 10 sati ovog prepodneva. Na dnevnom redu su uglavnom tačke vezane za industrijsku zonu. Za očekivati je da shodno izjava datim poslednjih dana za novinare bude uredjen poseban prostor sa kabinama, slušalicama i priključcima za fono i video zapise.

Gradski odbornici danas će razmatrati predloge za kupovinu zemljišta na prostoru nove industrijske zone kako bi se postojeća parcela povezala. S obzirom da je najavljeno da u Valjevo dolazi investitor kog šalje država odbornici će razmatrati i izmenu urbanističkog plana tog dela grada. Na predlog Veća odbornici će odlučivati i o Čvarkijadi kao stalnoj gradskoj manifestaciji i razmeni nepokretnosti izmedju grada i manastira Pustinja.
U naknadno dodatim tačkama je i izmena članova u Štabu za vanredne situacije pa će umesto Dragana Jeremića novi član biti dr Zoran Živković, umesto dr Zavena Der Hazarjana nova direktorka Doma zdravlja dr Branka Arsić, a umesto Ksenije Badem Nenadović nova vd Vidraka Jelena Kalat.
Do kraja godine odbornike izvesno očekuju još dve sednice s obzirom da do kraja novembra mora biti doneta odluka o porezima za narednu godinu, a u decembru i budžet za narednu godinu. Da li će u medjuvremenu biti održana još neka sednica za sada nije poznato, ali je sve izvesnije da eventualni rebalans budžeta ukoliko i usledi neće doneti i realizaciju s obzirom da svaku od investicija prate tenderi , izbor izvodjača radova i vreme za eventualne žalbe pa je teško pretpostaviti da će nakon toga preostati vreme za realizaciju bilo čega. Ukoliko rebalansa ne bude jasno je da je onda grad ispunio sve pozicije i planirane aktivnosti za 2018. godinu.
U poslednjem intervjuu na Studiu B gradonačelnik Valjeva konstatovao je da novinari sede u skupštinskoj Sali što nije praksa po njegovom mišljenju jer u Sali treba da sede samo odbornici grada jer je njih birao narod, a odbornicima smeta gotovo sve što rade valjevski novinari, biće zanimljivo pogledati da li su u medjuvremenu obezbedjene kabine , slušalice, posebni priključi za fono i video zapise van skupštinske sale za valjevske medije kako bi mogli da prate sednicu Skupštine. S obzirom da se gradonačelnik poziva na praksu republičkog parlamenta za očekivati je da po ugledu na republički parlament pored onih koji su plaćeni da prenose sednicu, u slučaju republike to je RTS i za preostale medije budu obezbedjeni isti uslovi rada, što je praksa republičkog parlamenta. Za očekivati je da dakle po ugledu na republiku u skupštinskom holu bude uredjen prostor za davanje izjava novinarima jer je to takodje praksa republičkog parlamenta kako bi po pozivu novinara odbornici mogli izaći iz sale i dati tražene izjave. Biće zanimljivo pogledati i da li će desna strana sale biti prazna s obzirom da na toj strani sede zaposleni u Gradskoj upravi, koje takodje nije birao narod.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.