Puna škola djaka niotkuda vrata – Šesta škola

imageNakon što je Komisija za tehnički pregled objekta ustanovila propuste i nedostatke na objektu nove Šeste škole , raspisana je javna nabavka kojom je izabran izvodjač radova koji je u obavezi da ispuni čak 34 stavke koje se nabavkom traže. Ugovor sa izvodjačem preduzećem „Habitat RB“ potpisan je 21. jula . Hoće li škola početi sa radom 1.septembra?

Da li će se djaci naći u novom objektu koji se u Valjevu gradi bezmalo 20 godina zavisi od završetka nedostajućih radova, ali i pribavljanja svih potrebnih dozvola , na prvom mestu upotrebne dozvole.
Kako je grad svojevremeno formirao Komisiju koja je je izvršila tehnički pregled kako bi se otklonili postojeći nedostaci na popisu svega što bi trebalo da bude uradjeno su čak 34 stavke. Najpre raspisana javna nabavka nije uspela , a na ponovljenu se u julu jedino javilo preduzeće „Habitat RB“ sa kojim je grad potpisao ugovor na 1.109.615,00 dinara bez PDV-a.
Postavljanje nedostajućih gelendera, izmeštanje sijalica, protivpožarni alarmi, lajsne za linoleum, folije za prozore, ukrasne rozete, elektro ormari, krpljenje rupa u zidovima , izgradnja šahta, nabavka poklopaca, uzemljenje opreme u kotlarnici, šlicovanje, krpljenje i bojenje pojedinih zidova, samo su neke od navedenih stavki u konkursnoj dokumentaciji javne nabavke.
Kako Vamedia saznaje najviše problema u dosadašnjem uredjenju prostora donelo je grejanje i instalacije za grejanje pa je za probe sistema potrošeno daleko više mazuta od prvobitno planiranog.
Do početka nove školske godine ostalo je manje od 20 dana pa je realno pitanje na koje niko ne želi da da odgovor da li za učenike ove škole nastava počinje u novom objektu? Ono što je izvesno jeste da decu niko u školu neće uvesti ukoliko ona nema sve potrebne dozvole , a da bi ih dobila biće neophodno takodje da se najpre završe svi radovi na ovom objektu.
Radovi na izgradnji počeli su 2000 godine sa prekidom do 2003. godine i do tada je uloženo 50 miliona koje treba revalorizovati prema vrednosti dinara. U radove od 2009. godine i 2010-te uloženo je oko 147 miliona dinara od čega je 118 miliona dinara obezbedio grad u budžetu , a 28 miliona je dalo ministarstvo prosvete sa poslednjih 150 I dodatnih 25 miliona od ministarstva u školu u Brdjanima uloženo je više 300 miliona dinara. Za sada nije poznato koliko je u medjuvremenu potrošeno na manje popravke i izmene postojećeg stanja , a nova nabavka cenu podiže za više od milion dinara.
Da li će se zvono oglasiti prvog septembra ove godine u ovom sada već vremešnom objektu, ostaje da se vidi.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.