Nedimović posetio je JP „Kolubara“

imageMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je JP „Kolubara“ Valjevo, koje upravlja regionalnim višenamenskim hidrosistemom „Stubo-Rovni“.

Prilikom posete, ministar Nedimović je u komandnoj zgradi brane i hidroakumulacije „Stubo-Rovni“ održao sastanak sa predstavnicima Grada Valjeva: gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem, zamenikom predsednika Skupštine Mihailom Milutinovićem, v.d. direktorom JP „Kolubara“ Zoranom Mitrovićem i saradnicima. Ministar Nedimović je imao priliku da se uveri u stepen izgrađenosti i značaj čitavog sistema „Stubo-Rovni“, koji bi po završetku snabdevao vodom oko 250.000 hiljada stanovnika na području 6 opština. Prilikom posete, ministar je obišao i radove na objektima koji se trenutno grade, a finansiraju se sredstvima Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

image Ovom prilikom konstantovan je značajan napredak u realizaciji investicija i radova koji vode ka konačnom završetku sistema „Stubo-Rovni“ kao najvažnije investicije Kolubarskog okruga. Ministar je izrazio zadovoljstvo stanjem na sistemu „Stubo-Rovni“, radovima koji su u toku i planovima čija se realizacija očekuje u narednom periodu. Tom prilikom je rekao da će Vlada Republike Srbije i nadležno ministarstvo i u buduće podržavati sve aktivnosti koje su vezane za završetak celokupnog projekta. Izgradnja projekta „Stubo-Rovni“ počela je 1989. godine. Do sada je izgrađeno oko 80% sistema, a u ovoj godini pokrenut je novi investicioni ciklus koji vodi ka konačnom završetku sistema.
JP Kolubara

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.