Lokalni front: Niko ništa ne zna o radovima

imageU nameri da saznaju ko je finansijer radova na izgradnji mini brane I pešačkog mostića u centru Divčibara, aktivisti Lokalnog fronta dobili odgovor da u Gradskoj upravi o navedenom niko ništa ne zna. “Kako je moguće da je gradnja koja je trajala nekoliko meseci protekla bez neophodne dokumentacije I uz činjenicu da izgradjeno niko ne zapazi?” pitaju u Lokalnom frontu.

Aktivisti Lokalnog fronta kao I ostali posetioci Divčibara zapazili su izmenjen izgled strogog centra Divčibara, drveni mostić, I ozidanu branu na istom potoku. “Želeli smo da saznamo kome gradjani Valjeva treba da se zahvale za sve uradjeno I nove turističke objekte pa smo informaciju zatražili preko poverenika za informacije od javnog značaja . Njegov odgovor bio je u najmanju ruku šok jer se ispostavilo da da službenici Gradske uprave I službenici gradskih inspekcija koji inače , prilično redovno posećuju divčibarske preduzetnike, o objektima ne znaju ništa”, rekao je LJubomir Radović aktivista Lokalnog fronta I odbornik u Skupštini grada.

image Oni pitaju kako je moguće da se na prostoru za koji gradska vlast tvrdi da mu se posvećuje najveća pažnja , izgradio objekte bez ijednog dokumenta I dozvole koje treba dobiti od Gradske uprave?
“Kako je moguće da je gradnja koja je trajala nekoliko meseci izmakla pažnji cenjene komisije za Divčibare?Kako to da sve vreme ništa ne primećuju inspektori čiji posao jeste da Divčibare štite od divlje gradnje? Kako najzad objasniti da ništa neobično nije primetio ni prvi službenik grada Valjeva koji je u poslednjih nekoliko meseci najmanje deset ili dvanaest puta posetio Divčibare službeno ili privatno? Zato smo napisali prijave gradjevinskoj, komunalnoj I inspekciji za zaštitu životne sredine, a poseban dopis uputili smo načelniku inspekcijskih poslova gospodinu Aleksandru Jankoviću kako bi ga poznali sa ovom situacijom I prijavama”, kaže Radović I dodaje da je u nekoliko navrata do sada Lokalni front po ovom pitanju pokušao da zakaže sastanak sa Jankovićem , ali da nijedan od tih pokušaja nije bio uspešan.

image Vamedia je svojevremeno objavila tekst na temu mostića I korita reke u centru Divčibara u kom je sagovornik bio član Veća Žarko Kovač koji je tada dao izjavu da radove finansiraju Putevi Srbije, a da je izvodjač Preduzeće za puteve. Stoga je potpuno nejasno kako Gradska uprava tvrdi da nema nikakvu informaciju o ovim radovima.
S.V.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.